Min förkylning är mycket bättre idag, jag angrep den med ett trefrontsanfall igår – vila på soffan, stort sockerintag och så lite medicintrixande vid läggdags. Trixandet bestod i att jag tog två insomningstabletter istället för en bara för att verkligen sova ordentligt. Det är kanske inget doktorn rekommenderar men jag vet att jag vanligtvis sover dåligt när jag har så ont i halsen som jag hade i går. Att istället för att somna och vakna ett antal gånger under natten få sova oavbrutet är mycket värt så jag tyckte att jag kunde strunta i medicinrekommendationerna – det är ju inte som att det händer ofta.

Idag har pojkarna och jag varit på julfika hos en granne, som vanligt blev det kakor och bullar i överflöd. När vi gick i väg till fikat så var det fyra fasantuppar i trädgården (fick bara med tre på fotot) och när vi kom närmare så sprang de först undan för att sedan ta till vingarna. Fasaner är verkligen inte några hejare på att flyga, det var knappt de lyckades lyfta.På förmiddagen idag så var vi ute och körde en sväng med Hiawatha. Han var lite besvärlig innan vi fått honom framför vagnen men väl där skötte han sig fantastiskt bra. Lugn, positiv och gick på lagom mycket. Vi hade yngsta sonen med och han fick köra en bit av vägen. Som syns på bilden (klickbar) så gick Hia på töm, eller på tygel som det heter när man rider. Bra jobbat av både honom och sonen! Tar också med en närbild på Hia bara för att han är söt, han ser ut som en nallebjörn.I morgon åker hustrun och ungarna iväg för sitt julfirande och jag blir kvar hemma med djuren. Jag har en plan kring hur jag ska sysselsätta mig och vad jag ska äta. Efter att familjen åkt så tänkte jag ge mig på att laga till skinkan, jag räknar därför med att det blir skinkmackor till kvällsmat i morgon. På julafton siktar jag sen på att göra en lammgryta. När det gäller aktiviteter så handlar det mycket om promenader och att se på film (t.ex. Die Hard – en klassisk julfilm om ni frågar mig). Jag tänkte dock också försöka plocka fram symaskinen och laga två par byxor.

Var vänlig följ och gilla: