Jag kämpar på med att hitta en sovrutin som inte involvera sömntabletter eller stora mängder glass. De senaste nätterna har jag fått till en som fungerat ganska bra men den har inneburit att jag suttit uppe sent och verkligen väntat in tröttheten och sen sovit lite längre på morgonen. Medan jag väntat på tröttheten har jag suttit framför datorn och tittat på boxning och på ”Father the flame” som kom i fredags eftermiddag. Jag har haft sällskap vid datorn av Betty som legat och sovit på golvet vid sidan av min stol. Den sena kvällsrutinen funkar nu i semestertider men när jag måste in i vardagsrutiner igen, tidig morgonfodring och se till att ungarna kommer i väg till skolan så behöver jag komma i säng långt innan midnatt.

Som jag nämnde så kom ”Father the flame” häromdagen och jag har, efter lite problem, sett den en gång och jag har redan börjat se den en andra gång. Filmen var väldigt bra och tog upp många aspekter av piprökning och pipmakeri, den tog också upp lite om piprökningens ursprung d.v.s. hur indianerna betraktade, och betraktar, pipan och piprökning. Väldigt intressant! Problemen med att se filmen hängde ihop med att det tydligen var en amerikansk DVD jag köpte, även om jag köpte den via Amazon i Storbritannien. Amerikanska DVD-filmer är ju kodade så att de inte ska fungera i europeiska DVD-spelare så jag blev tvungen att se filmen på datorn och även då krånglade det lite innan jag fick allt att fungera.

Nåt annat jag tittat på idag är en inspelning av nattens match mellan Manny Pacquiao och Keith Thurman. Den 40-åriga ”Pac-man” var för snabb och för stark för sin tio år yngre motståndare. Det är en mycket imponerande prestation som Pacquiao stod för, Keith Thurman är verkligen en duktig boxare men i går var Pacquiao numret för stor.

Vädret den här sommaren är ju inte alls lika extremtorrt som förra sommaren men det innebär inte att det är blött ute i markerna. Det är faktiskt ganska torrt just nu, gräsmattan har börjat gulna, och vi skulle behöva lite regn. SMHI hade utlovat en del av den varan i sin prognos för idag och i morgon men än så länge har det inte blivit mer än några få enstaka stänk. Kommer det inte regn nu så blir det riktigt torrt eftersom det tydligen ska bli närmare 30 grader flera dagar nästa vecka.

Var vänlig följ och gilla: