Den sjuka tackan mår mycket bättre nu. Hon var piggare redan i morse så då släppte vi över henne till de andra fåren men vi höll allihop fortsatt instängda. Under dagen har tackan verkligen fått tillbaka aptiten och gnistan i ögat, så nu skulle jag säga att hon är ”fit for fight” igen. Förhoppningsvis har hennes insjuknande inte påverkat lammen negativt men det får vi ju facit på när hon väl lammar.

Jag har införskaffat en ny klocka. Min gamla vardagsklocka, av märket Technos, började dra sig rejält och dessutom var det bökigt att ställa in visarna eftersom det var glapp mellan kronan och urverket så när jag hittade en mekanisk klocka (vill inte ha batteridrivet) hos Lettlandshjälpen i fredags så slog jag till. Jag märkte redan i butiken att det skulle bli bökigt att ställa in tiden på den här också, även här glappar det mellan kronan och urverket, men jag tänkte att den kanske håller tiden bättre än min gamla så jag chansade och köpte. Priset, 20 kronor, avskräckte ju inte heller. Jag tycker att det var lite kul att klockorna var lite lika, i varje fall till färg och form.

När jag promenerade med Betty idag så gick vi lite i grannens skog och jag noterade då att det verkar vara dags att sätta igång om man ska tappa björkarna på sav. Jag har aldrig gjort det, har dock funderat på att prova med ett par av våra lönnar för att kunna koka egen lönnsirap. Vi brukar aldrig använda lönnsirap här hemma men om vi hade från egen skog så skulle den nog användas.

Till sist ett lamm som ser lite vansinnigt ut, en igelkott från i går och ett foto som visar att vårbruket är i full gång.

Var vänlig följ och gilla: