Det blir massor med Joe på bloggen nu men det är mycket fokus på honom för tillfället men jag försöker verkligen också ägna mig åt Betty så att hon inte ska känna sig utanför. Jag går tre till fyra promenader om dagen med Joe (samma med Betty men hennes är betydligt kortare) och det känns som att han blir lättare och lättare att gå med. Han upptäcker nya saker hela tiden, idag tittade vi på hästar på nära håll och så såg vi en hare. Hästarna var läskiga medan haren var lockande.

Jag har med en pinne när jag går med Joe och använder den som belöning (ibland använder jag hundgodis) och jag tycker det funkar bra. Jag har märkt att han gärna bär pinnen en bit men det är sällan långt eftersom han lägger sig i gräset jämte vägen och tuggar på den. Under gårdagens kvällspromenad så såg vi en kalv på rymmen. Den hade gått ut ur hagen och stod en stund på vägen jämte hagen innan den ställde sig på gräset vid grinden in i hagen. När Joe och jag närmade oss så gick kalven tillbaka in i igen – klev bara rakt genom grinden, ingen respekt alls för elstängslet. Jag ringde djurägarna och de sa att de har svårt att få strömmen att gå runt i alla hagarna men de skulle kika på det igen.

Allt handlar dock inte om hundarna nu. Jag har börjat se en serie på Neflix, ”Suits” som jag gillar. Den är lagom engagerande för att fungera som ren avkoppling. Den utspelar sig på en advokatbyrå och jag är svag för de miljöerna både på teve och i böcker. Det är nåt med juridiken och kampen mellan två parter som försöker vrida lagens logik till sin fördel som fascinerar mig. Jag tror faktiskt att jag skulle läst till jurist om jag föll igenom en maska i rumtidsväven (men hade mina nuvarande erfarenheter) och blev 21 igen och var på väg in i den akademiska världen. Jag jobbade en hel del med juridik på länsstyrelsen och som konsult och utan att skryta var jag rätt bra på det. Som konsult var det alltid gott att kunna debitera som en jurist istället för som en handläggare/utredare, det skilde rätt mycket. Min höjdpunkt på den juridiska banan kom när jag med hjälp av ett antal rättsfall argumenterade brallorna av en jurist från Mannheimer Swartling som företrädde Sandvik-koncernen medan jag hjälpte Varbergs kommun. Jag lovar, han gick ut på toa och grät när jag var klar med honom! 🙂 Det var inte för att skryta om hur smart jag är som jag tog upp ”Suits”, snarare motsatsen – jag noterade ganska snart att en av huvudpersonerna i serien var väldigt lik hertiginnan av Sussex (Meghan Markle). Jag satt och tänkte att hon skulle kunna spela Meghan om ”The Crown” nån gång blir så aktuell. Det var först när jag googlade handlingen i ett avsnitt av serien som jag insåg att det faktiskt var Meghan Markle….

Vi är inne i skördetider nu, höstkornet är tröskat och de kör raps för fullt här. En av grannarna odlar ekologisk raps men tyvärr kunde de inte skörda allt eftersom det var så mycket baldersbrå i rapsen så de bitarna hackar de ner.Jag har fått svar från Jourhavande biolog på frågan om den svartvita humlan jag såg. Han tror att humlan på fotona jag mejlade in är en jordsnylthumla. Helt säker är han dock inte. Klickbart.Till sist några naturfoton. Jag tror att flugan är en puckelfluga – ni kan säkert gissa varför. Jag vet inte om humlan nedan blivit spetsad på tisteln och var död. Den rörde i varje fall inte på sig medan jag fotade.

Var vänlig följ och gilla: