Nu har vi djur i de nya hagarna! Sen i måndags eftermiddag går där 35 kalvar och jobbar på att hålla landskapet öppet. Hela det här röjningsprojektet har gått i en rasande fart. Det är ju mindre än en månad sen som grannarna kom hit och frågade om vi var intresserade av en röjning/avverkning med hjälp av Sydved och nu går det djur i nyskapade hagar. Hela det här projektet gör mig så väldigt glad!

Ris- och virkeshögen tar upp nästan hela den hage som fåren gick i tidigare så den senaste veckan har de gått i vår vinterhage. Det är dock inte särskilt mycket bete där så igår flyttade vi dem till vår finaste hage (där det gick kvigor för några dagar sen). Flytten gick bra och fåren var glada att få lite mer gräs att äta.

Jag har i flera år försökt få till ett bra foto av en rödstjärt och igår hade jag en bra möjlighet att ta ett. En rödstjärt satte sig nämligen på regntaket ovanför dörren till huset. Jag var inne när jag såg det och blev tvungen att ta fotot genom vardagsrumsfönstret men tyvärr ställde gardinerna och bakgrunden till det för kameran som inte zoomade som den skulle. När jag ställt om till manuell fokus så hade fågeln flugit sin väg. Retligt.

Var vänlig följ och gilla: