Jag åt lunch med en fd. arbetskamrat från länsstyrelsen idag. Det var länge sen vi träffades sist och det var verkligen kul att prata med henne. Hon hjälpte mig enormt mycket på länsstyrelsen, både med arbetet och på ett personligt plan när jag hade det lite tufft med en chef. Jag vet inte vad det är med mig och chefer. Jag har haft problem med kommunikationen med i stort sett alla chefer jag haft. Ibland har det varit öppna konflikter och ibland har det bara legat och ”pyrt”. Priset tycker jag tas av min sista chef på länsstyrelsen som vägrade att tacka av mig när jag slutade. Jag fick en informell avtackning (i korridoren) av arbetskamraterna men ingen tack av ”firman”. Jag lovar – det berodde inte (Bild – www.s-info.se) på att jag gjort ett dåligt jobb (därmed inte sagt att jag var helt oskyldig).chef_a När jag själv blev chef så var jag i varje fall säker på hur jag inte ville vara som chef. Tyvärr så blev sejouren som chef kortare än planerat, det kom ju en depression i vägen.

Tillbaka till lunchen. Det kändes bra att vi äntligen träffades igen. Ibland har man vänner som man vill hålla kontakten med men dagarna rullar på utan att man hör av sig (från endera hållet) och till slut har det gått så lång tid att det börjar bli lite jobbigt att ta kontakt. Vi var på väg åt det hållet men jag hoppas att vi kan få en nystart nu.

Jag fick väldigt mycket beröm för mina kläder av henne. Det gladde mig. Jag hade den ”nya” gråa kostymen från Strachan & co. Sen i måndags har jag tagit in den lite i benen, d.v.s. gjort de lite smalare. Jag har också sytt i knappar så jag kunde ha byxorna med hängslen. Det är mycket bekvämare med hängslen, jag var skeptisk när jag först stötte på de påståendena men de stämmer. Jag hade en udda väst till kostymen, den har samma gråa färg som kostymen men med ett ljusgrått rutmönster. Jag tyckte den bröt av snyggt mot kavajen. Till det en lila skjorta med matchande slips och bröstnäsduk. Jag hade också lila strumpor men det var förmodligen ingen som såg dem. Huvudsaken var ändå att jag visste att de fanns där. Jag börjar våga använda mer färger nu. Tidigare har jag velat matcha allt ton-i-ton men jag har börjat prova lite mer färgglada kombinationer. Det har bl.a. resulterat i att jag investerat i ett gäng strumpor med lite färg. Det är lagom att börja testa med färg på strumporna innan man ger sig på mer synliga plagg.strumpor_a

Jag var på Socialförvaltningen på förmiddagen och jobbade med mitt projekt. På nåt sätt är det tillfredställande att lägga in data och få ut prydliga diagram. Jag fick en fråga om att vara med och göra en utvärdering av en del av verksamheten. Det vore roligt men bara om jag kan göra det utan att behöva pressa in det inom den tid jag är där, en förmiddag i veckan. Om allt går bra så kommer jag att vara där lite mer efter nyår och då blir det nog lättare att dra i gång nåt nytt.

Vad vi åt till lunch? Wallenbergare, potatismos och sås. Jag proppade i mig och höll på att få ”paltkoma” hos terapeuten på eftermiddagen.wallenbergare_a

Var vänlig följ och gilla: