I söndags kväll kom han så äntligen, Milton – drömtuppen! Han ska ersätta tuppen som försvann. En av tuppkycklingarna blir väl besviken att se honom men man kan inte få som man vill varje gång. Som framgår av bilden är Milton vit som sin fyrbente namne. Han är dock inte riktigt lika ståtlig. De första intrycken tyder också på att han inte har hästen Miltons stabila psyke. Vår Milton verkar vara oerhört lättstressad men hos oss är han i gott sällskap. Vi får hoppas att hönorna gillar honom i varje fall.

milton_tupp_a milton_a

Den äldsta hönan har visat sig väldigt ruvvillig. Hon har lagt sig att ruva igen. Eftersom vi har plockat in äggen sen hon fick kycklingar så har hon bara ett ägg att ligga på. Vi har ju saknat tupp ett tag så det är dåliga odds för att det ska bli nån kyckling av det. Omöjligt är det dock inte eftersom hönor kan lagra spermier i äggledaren i upp till tre veckor.

hona_i_rede_a

Jag var på min ”sykurs” ikväll. Jag har haft en jobbig dag och hade egentligen ingen större lust att åka in till Halmstad. Jag gjorde det i varje fall och som vanligt var det väldigt roligt att sy och prata. Jag ägnade större delen av tiden åt att klippa ut delarna ur mönstret. Jag ser verkligen fram emot att börja sy efter ett mönster.

Var vänlig följ och gilla: