I förra veckan blev jag tillfrågad om att sitta med i en interimsstyrelse för en del av ett projekt som Socialförvaltningen driver med EU-pengar. Först tackade jag ja men sen ångrade jag mig, det blir för mycket att dra igång nåt utöver det som händer och sker här hemma. Igår ringde jag därför och meddelade mitt ändrade beslut. Medan jag ringde så satt båda sönerna (hemma p.g.a. studiedag) och spelade en bit ifrån mig men de måste ha lyssnat med ett halvt öra på vad jag sa i telefonen för direkt när jag la på så frågade båda pojkarna ”Vad är det för missilprojekt du ska vara med i?” De hade båda hört fel när jag nämnde projektets namn, CIVIS, och blev besvikna när de insåg att jag inte skulle vara med i nåt missilprojekt. Felhörningen säger förmodligen lite om vad det var för sorts dataspel de spelade.

Även om jag inte orkar göra nåt utanför hemmet så har jag faktiskt fått lite gjort här hemma. I går rensade jag hängrännor och idag har jag flyttat får. Hängrännorna har varit fulla med kastanjelöv länge men jag har väntat på rätt väder innan jag gav mig på att rensa dem. Förra året kom jag på att det gick snabbt och smidigt att rensa rännorna när löven och vattnet i dem hade frusit. I början av veckan hade vi en köldknäpp så igår var jag ute och lyfte ur isklumparna. När jag ändå var i farten med hängrännorna så rensade jag ett stuprör som det var stopp i. När jag fick ut ”stoppet” så visade det sig vara två döda talgoxar. Hoppas att de redan var döda när de åkte ner i stupröret. Fåren som flyttades är två tackor som vi inte vill ha betäckta (baggen beräknas anlända på lördag) och jag har gruvat mig för hur vi skulle skilja dem från flocken och sen få upp dem till stallet och en box där. Vi vill inte ha dem i en egen box i fårhuset eftersom vi är lite orolig att baggen då ger sig på att försöka hoppa in till dem. Pilska baggar kan hoppa högt! Avskiljning och ledning gick dock mycket smidigt, med hjälp av lite pellets och våra två boxar i fårhuset så klarade jag av det på fem minuter.

När köldknäppen jag nämnde övergick i blidväder så fick vi en del snö och pojkarna var snabba att komma ut och leka i den. De byggde bland annat en snögubbe, de var noga med att påpeka att det var en snögubbe med pipa.Det är ju inte så mycket kläder i bloggen längre, mest för att jag inte är i stan så ofta och därmed inte har nån anledning att klä mig i annat än mina vardagspaltor. Det betyder dock inte att mitt klädintresse försvunnit, jag har en tre-fyra sömnadsprojekt liggandes. Det senaste är ett par snygga bruna yllebyxor som i sin nuvarande skepnad sitter som en säck på mig men när jag tagit in dem i midjan och smalnat av benen så tror jag de kommer bli väldigt snygga. Ni är förlåtna om ni tror att jag inte har behov av ett par byxor till men det är faktiskt så att jag inte har några bruna yllebyxor och jag har en hel del kavajer som jag tror de kommer passa väldigt bra till. Jag har flera blåa kavajer som jag inte använder så flitigt eftersom jag inte har några bra byxor att matcha dem med. Jag har mängder av grå yllebyxor som rent objektivt sett passar ypperligt till kavajerna men av nån anledning så trivs jag inte i kombinationen blått-grått. Om jag matchar blått med brunt så känner jag mig genast mer bekväm i kläderna, så jag tror de bruna byxorna kommer användas ganska flitigt.

Var vänlig följ och gilla: