Vårt nyårsfirande var lugnt och stillsamt, vi hade en kompis här och åt gott och pratade. Vid tolvslaget tittade vi på en av grannarnas fyrverkeri. Vi var osäkra på hur Sigge skulle reagera på smällandet men han brydde sig inte.

Sextonåringen firade inte nyår hemma med oss utan han var med kompisar inne Halmstad. De var ett gäng som lagade en nyårsmiddag tillsammans. Han sov inte över där utan hustrun hämtade honom vid 2-tiden (då sov jag). Sonen hade erbjudit sig att ta nattbussen hem så att vi skulle slippa åka in till Halmstad och hämta honom men vi ville inte att han skulle ta nattbussen, inte på Nyårsafton. Jag är lite ”hönsig” när det gäller honom och vara ute sent, är rädd att det ska hända nåt.

Det här var 16-åringens första nyår på egen hand och det fick mig att tänka på hur jag firade nyår när jag var i hans ålder. Min första nyårsafton som gymnasist tillbringade jag på Johanneshov lyssnandes på Ulf Lundells Nyårskonsert. Det innebar att jag var tvungen att åka både pendeltåg och tunnelbana till och från konserten men det var inget som jag eller min mor (som jag bodde hos då) oroade oss för. Jag hade dock inte låtit min 16-åring göra den resan.

Inför gårdagens besök så städade vi lite och min städmetod (vad det gäller mina pryttlar) är att lyfta in sakerna i min klädkammare. När jag röjde plats för lite grejor så hittade jag ett par skor som jag inte haft framme på väldigt länge. Det är ett par Church´s (modell Brummel – efter dandyn Beau Brummell) som jag köpte på Kupan i Falkenberg 2016. Jag minns inte vad jag betalade men det var i varje fall inte mer än 100 kronor. När jag hittade skorna igen så började jag fundera på vad jag ska göra med dem eftersom jag har dem så väldigt sällan. Tror jag bara använt dem en gång sen jag köpte dem. Eftersom de är gjorda av Church´s torde de ha ett visst ekonomiskt värde, det är ett av de flådigaste skolmärkena för traditionella herrskor. De har visserligen tappat i anseende sen Prada tog över verksamheten men de här skorna är tillverkade innan Prada kom in i bilden. Jag googlade lite och såg att ett likadant par (i nyskick) låg ute på Ebay för £374. Mina är inte i nyskick men de har inga skavanker och skulle jag ”bara” få £100 för dem vid en försäljning så gör jag ändå en rejäl vinst.

Jag får se hur jag gör. Pengarna behövs men eftersom Church´s i min värld är ikoniska skor, särskilt de från tiden innan Prada, är det väldigt häftigt att ha ett par. Frågan jag ställer mig är om jag äger skorna eller om de äger mig…..?

Var vänlig följ och gilla: