Jag har haft en stressig dag idag, mycket som ska donas och fixas med inför Uppsalaresan och kvällens besök från USA (kollega till hustrun). Vid lunchtid skulle det dessutom ha kommit förbi en tjej för att titta på stallet, hon ska skaffa häst och vill eventuellt hyra stallplats men hon ställde in i sista minuten. Vi får se om det blir något av det så småningom.

Packning inför Uppsala eller besök från USA till trots så blir dagens händelse för mig ändå en nyhet från SVT om att två män skjutits till döds utanför en nattklubb i Norrköping. Jag vet inte vilka de skjutna männen var och jag har inte heller nån aning om vilken nattklubb det hela inträffade utanför men när jag läste artikeln så noterade jag ett flygfoto som visade var i Norrköping morden ägt rum. Jag kunde konstatera att det inte var alltför långt ifrån den plats där Saltängens kriminalvårdsanstalt var belägen, ett fängelse där jag tillbringade två intressanta månader våren 1992.

Jag gick in på Google maps för att se området tydligare och såg då att fängelset, och grannhuset, nu var markerade som hotell. Jag kan tänka mig att det blev fina hotellrum av fängelsecellerna för de var egentligen inga riktiga celler utan rum i det gamla 1700-talshuset som fått låsbara dörrar och fönster. Det var högt i tak och i teverummet fanns fortfarande en kakelugn kvar.

Jag tyckte det var kul att de gjort nåt av den gamla anstalten. Undrar om jag skulle kunna snacka till mig en rabatt om jag bokade ett rum på hotellet? Det är nästan så att jag vill göra mig ett ärende till Norrköping bara för att kunna övernatta i mitt gamla fängelse igen.

Var vänlig följ och gilla: