I förmiddags så lyckades jag genomföra det första träningspasset på en vecka. Det är inte hälsenan somjohan_sack_tomteluva hindrat mig utan det faktum att jag inte haft psykisk ork att träna. I dag lyckades jag uppbåda den och det känns skönt. På slutet av passet så bytte jag min vanliga huvudbonad, kepsen, mot en tomteluva för att ta bilder till ett julkort. Jag brukar inte skicka julkort men i år tänkte jag försöka få duscheniväg hela två stycken.

En sak som är väldigt skönt med att jag tränade igen är att det fick mig att känna mig mindre sunkig. Faktum är att jag inte bara känner mig, jag är både renare och fräschare nu eftersom träningen fick in mig i duschen. När jag mår så pass dåligt som jag gjort sista tiden så har jag väldigt svårt att orka ta mig in i duschen. Det blir ett projekt som jag hela tiden skjuter på. Jag vet inte varför det är så jobbigt att hålla sig ren när man mår psykiskt dåligt men jag vet att det är många annie_loof_svt_20151206_asom känner och fungerar på samma sätt.

Jag blev väldigt glad när jag i morse läste Annie Lööfs uttalanden kring ”flyktingkrisen”. Jag har saknat tongivande politiker som vågat stå upp för rätten att söka asyl och som anser att murar och stängda gränser är fel sätt att hantera de som flyr till Sverige.

Just nu befinner jag mig på nån slags politisk ökenvandring.moses_i_oknen Jag har ju varit engagerad i Centern men jag tycker de svek det de stod för i samband med FRA-debatten så jag känner mig inte längre hemma där. Ska man vara ärlig så var väl aldrig Centern mitt politiska förstahandsval, det var Miljöpartiet. När jag ville börja engagera mig politiskt så kände jag dock att det fanns för många stollar hos MP, så det fick bli ”Bondeförbundet” mp_loggaistället.

Efter att jag lämnat Centern så har jag inte varit partipolitiskt aktiv men jag har känt att MP (”stollefaktorn” till trots) legat närmast mina egna värderingar. I och med att partiet gjorde upp med Socialdemokraterna i flyktingfrågan så känner jag mig åter politiskt hemlös. Jag tycker att MP i och med uppgörelsen gick för långt och svek sina ideal och den politik de gick till val på. Jag vet att politik till stor del handlar om kompromisser men nånstans måste det ändå finnas en kärna av åsikter och värderingar som man inte är beredd att tumma på, även om det är politiskt fra_lyssnarobekvämt och innebär att man får gå i opposition.

Annie Lööfs uttalanden är inte nog för att göra mig till centerpartist igen men det stärker min bild av henne som en politiker med integritet och hjärta. I samband med omröstningen kring propositionen om den s.k. ”FRA-lagen” 2008 så mejlade jag ett stort antal centerpartistiska riksdagsledamöter och Annie Lööf var den enda som svarade. Jag är dock fortfarande besviken för att hon till slut röstade ja till propositionen.

Mina hälseneproblem har ju fått mig att nästan bara använda cowboyboots det senaste halvåret. Jag inser nu att jag, även med en frisk hälsena, kommer att använda boots mycket. Jag har blivit alldeles förskor_gallrade förtjust i dem. Min användning av cowboystövlar har inneburit att jag har en massa skor som jag inte använder. Idag rensade jag därför ut fyra par skor som jag inte använt det senaste halvåret och därför tänker lämna till Kupan eller Myrorna.

Var vänlig följ och gilla: