byxor_daniels_slag_1Gårdagen var inte nån riktig höjdare men det fanns ett ljus i mörkret, mina grårutiga gubbyxor. Jag tog ju bort slagen på dem och jag är mycket nöjd med byxor_daniels_slag_2resultatet. För att vara på min nivå så var det avancerad sömnad, jag vek in slagen och sydde sen fast dem och byxornas ”skavskydd” i flera olika lager. Sömnaden gjordes på maskin, i mitt fall är det svårare, men blir snyggare, än för hand.slips_vinrod_till_nasdukDagens syprojekt var att sy om en sidenslips inköpt på Kupan till en bröstnäsduk. johan_slips_oviktNär man sprättat upp en slips så ser man verkligen hur bred den är i ovikt tillstånd. Slutresultatet efter att jag sprättat, strukit, klippt och sytt blev skevt och inte nasduk_vinrod_fardigriktigt jämt i kanterna men vikt och nerstoppad i bröstfickan på en kavaj så ser den ok ut.

johan_nasduk_vinrod_3Bröstnäsduken i bilden ovan är ju från Kupan men det är faktiskt kavajen och slipsen också. Totalt kostade de tre persedlarna mig den svindlande summan av 15 kronor. Så visst kan man se snygg ut för en billig penning.

Pirana var hur söt som helst när jag kom ut i stallet i morse. Först stod hon och kliade rumpan mot krubban

och sen ställde hon sig och kikade över kanten på boxdörren. hast_pirana_boxdorrBåda pojkarna red på henne idag, när nioåringen kom in efter ridturen så berättade han stolt att han ramlat av för första gången – och att det var jättekul! Den ”spontana avsittningen” inträffade när Pirana blev skrämd av att Brynja kom rusande i hagen. Sexåringen red en stund senare men han klarade sig utan några incidenter. Det är roligt att pojkarna blivit så hästintresserade, jag hoppas verkligen att det håller i sig.

Var vänlig följ och gilla: