plusplusJag har letat julklappar till barnen på Tradera. Jag letar efter “plusplus” och saker som de kan pyssla/varmlimma med. Jag tittade då på en annons där de sålde fina stenar men jag upptäckte snabbt att det var för dyrt, 20 kr per sten var väl häftigt för mig. Men om man betänker allt stenen kan göra enligt beskrivningen så är en tjuga kanske väldigt billigt…

falkoga_annons

På ett sätt kan jag tycka att sånt där healingtjafs kan vara harmlöst men å andra sidan så kan jag också tycka att det är osmakligt att tjäna pengar på desperata människor. Det finns säkert människor med t.ex. ångestproblematik som inte tycker att de får hjälp av den vanliga vården och då i desperation vänder sig till stenar, handpåläggning och kosttillskott. Efter att jag bloggat i Hallandsposten blev jag t.ex. uppringdavdelning_19 av en kvinna som ville att jag skulle köpa ett kosttillskott som skulle bota min depression på två veckor.

Jag har pratat med Avdelning 19 på psyk om en Öppen retur men de var fullbelagda. Vi ska höras igen på måndag för att stämma av om det blivit några platser lediga. Även om det känns lite tungt efter det beskedet så vet kok_elektriker_20151204jag att överläkaren där har koll på mig och kommer göra vad hon kan för att skaka fram en plats.

Köket är i det närmaste färdigt nu. Elektrikern håller på att dra de sista sladdarna och på måndag så ska alla vitvarorna kopplas in. Fast när jag ser mängden kablar han brottas med så undrar jag om han inte kommer att behöva både tisdag och onsdag också för att bli klar.kok_elektriker_kallare_20151204 Vi kan dock sätta i hyllplanen i skåpen och börja flytta över grejor redan nu.

En sidoeffekt av köksrenoveringen är att snickarna fixat en massa andra saker som varit ogjorda här. dorr_farhusFörutom att säkra logtaket så har de lagat hålet i taket i fårhuset, bytt dörr i fårhuset och satt upp ett fönstergaller i stallet.

galler_stall

 

 

 

 

 

 

 

 

byxor_daniels_utan_slag_bootsIdag är ännu en dag då jag inte orkade ut och träna. Jag lyckades i varje fall uppbåda tillräckligt med kraft för att sy lite. Jag har tagit bort slagen på mina allra gubbigaste byxor (men också den allra skönaste). Jag ville göra dem lite elegantare och bättre lämpade för att användas tillsammans med cowboyboots. Jag har haft byxor med slag och boots flera gånger, ibland känns det bra och ibland känns det som att kontrasterna blir för stora. Genom att avgubbifiera byxorna så tror jag att jag kommer att känna mig ännu mer välklädd och trygg i dem tillsammans med boots.

kostym_tiger_3_aI går hade jag tänkt ha min gråbruna kostym från Tiger men byxorna gick inte att knäppa. De sena kvällar jag tillbringat med för mycket glass har gjort sig påminda. Jag tror jag kan få ihop tillräckligt med tyg för en kil i ryggen men det bästa vore ju om jag kunde minska lite i omfång istället. Som en nödåtgärd kostym_tiger_knappflyttså har jag flyttat knapparna i byxlinningen lite så nu kan jag åtminstone knäppa byxorna. Det är tajt men jag fick ihop det precis. Om det är nån som undrar varför jag är så förtjust i västar så finns en del av förklaringen i bilderna nedan. Man kan dölja mycket med en väst.

 

 

 

 

 

byxor_tiger_tajta byxor_tiger_tajta_med_vast_2

Jag var till biblioteket och lånade om en bok idag. När jag var där så passade jag på att köpa två böcker på temat indianer. De rensade bland hyllorna och sålde böcker för en femma stycket, sånt har jag svårt att motstå. indianbockerIndianböckerna jag köpte var dels en ren faktabok som jag tror pojkarna kommer att gilla och dels en självbiografisk ungdomsbok om en kille som växer upp i ett indianreservat. Enligt baksidestexten så ska den både vara hysteriskt rolig och hjärtskärande sorglig så jag har ganska höga förväntningar på boken. Sånt kan vara förödande för läsupplevelsen.

Det har börjat blåsa igen, den här gången är det Helga som drar förbi. Enligt prognoserna så ska det inte bli riktigt lika blåsigt som när Gorm var på besök, åtminstone inte här. Jag var ut och tittade till hästarna och det gick ingen nöd på dem. De stod i lä och njöt av solen.hastar_20151204

Var vänlig följ och gilla: