Det var ett tag sen jag var på Kupan i Falkenberg men igår tog jag mig dit för att dels lämna in lite barnkläder och dels se om jag kunde göra några fynd. Det blev att jag köpte en del men det mesta var inte till mig och det mest intressanta jag hittade där, och som jag inte köpte, hängde på damavdelningen – en tredelad damkostym i tweed och med 60-talskänsla (tror det är en s.k. ”modskostym”/”mod suit”). Klickbar.Hade jag trott att det fanns ens en mikroskopisk chans att hustrun skulle kunna tänka sig att använda den så hade jag köpt den, kostade bara 120 kronor. Nåt jag dock köpte till hustrun var en shortskjol i ett glencheck-mönster. Jag tror att oddsen är rätt höga att jag ska få se hustrun i den men möjligen, kanske om jag har tur, använder hon den nästa sommar. La ut bilder på Reddit på både shortskjol och kostym och en som kommenterade tyckte att hustrun skulle ha bruna ridstövlar och en grå tröja med polokrage till shortskjolen. Jag tror att det hade varit jättesnyggt men jag har svårt att se att hustrun skulle känna sig bekväm i det. Ska hon ha den så får det nog vara sommartid och med en enfärgad blus.

 

De hade rea på herrskjortor så jag köpte tre skjortor till pojkarna, varsin enfärgad blå (kan aldrig ha för många blå skjortor) och dessutom en blårandig till 16-åringen. 14-åringens skjorta är från Stenströms och den har inga lappar i sig, däremot är Stenströms logga stämplad inne i skjortan och namnet – Stenström är broderat längst ner på skjortan.

Jag köpte också en kavaj till 16-åringen men tyvärr var den för liten. Jag ska se om jag kan hitta nån i bekantskapskretsen som vill ha den annars donerar jag tillbaka den till Röda korset.

Till mig köpte jag en svart hatt som jag ska forma om brättet på och så ”Trainspotting” på dvd. Jag har letat efter den filmen länge eftersom jag vill se den tillsammans med 16-åringen, tror han kommer att gilla den. Innan han sticker till Paris vill jag också hinna se ”Midnatt i Paris” med honom, det är Woody Allens kärleksförklaring till staden.

Det var ett tag sen jag såg steglitser men under eftermiddagspromenaden med hundarna så såg jag en flock. Avstånd och ljusförhållanden gjorde dock att fotona blev kassa. Det är bara på ett foto man ser att det faktiskt var steglitser jag plåtade.Vid lunchtid idag började det mullra här och efter en stund blev det alldeles ljust samtidigt som det small som fan. Åskan måste ha gått precis över vår kulle och när den gjorde det så skrämde den upp hundarna rejält. Betty satt och skakade i soffan och Sigge flyttade sig från fåtöljen till soffan så han kunde ligga jämte mig. Tack och lov drog åskan förbi ganska snart. När jag gick med hundarna en stund senare så såg jag att det kom rök från en gård på andra sidan motorvägen men jag vet inte om det brann efter ett blixtnedslag eller om de eldade. Det är dock ett konstigt väder att elda i för det har kommit mycket regn idag. När jag kom hem så kollade jag lokalmedia men där stod inget om nån brand.

 

Till sist några blandade foton, mycket hund. Klickbara.

Var vänlig följ och gilla: