Nu har vi hämtat hem den ”nya” passaten, den står blank och fin bredvid den mörkblå skrothögen. Jag ska försöka städa den gamla bilen i helgen så att vi kan lämna in den på verkstan i Getinge och få hjälp att sälja den. Jag har inte hunnit köra den nya bilen så mycket men utifrån det lilla jag kört så vill jag påstå att den går bra. Jag tycker den är lite piggare än den gamla passaten men jag vet inte om det beror på att den har fler hästkrafter (140) eller om motorn bara är starkare ändå.

De andra hästkrafterna vi har på gården, Pirana och Brynja, njuter av vårvärmen men ännu mer av gräset som kommit igång att växa nu när temperaturen stigit lite. Vi har börjat förbereda oss för sommaren och risken för att de ska få fång genom att klippa en liten hage med gräsklipparen så att det finns en ”avbetad” hage att släppa dem i om det blir för mycket gräs i där de går nu.

Killarna har börjat hjälpa mig med att ta in hästarna på kvällarna. De får kämpa lite ibland när nån av hästarna (oftast Pirana) bestämmer sig för att köra ner huvet och tar sig några tuggor gräs. I år är första året som pojkarna kunnat hjälpa till lite mer med gårdssysslorna, mest veden utöver hästarna, och jag tror att de tycker det är kul att göra det. De knorrar i varje fall inte särskilt mycket om det.

Jag vet att det blivit mycket bilder på Betty de senaste veckorna och med risk för att vara tjatig så kommer ännu en. Det här fotot tyckte jag dock är för bra för att inte visas. Klicka på bilden så blir den större, och ännu finare.

Var vänlig följ och gilla: