Orolig för piercingen

Efter att ha tagit hål i näsvingen i fredags så gick jag som på moln resten av dagen men igår så hade det vänt till oro för att nåt blev fel i samband med ingreppet. Stiftet sitter nämligen inte fast ordentligt utan åker ibland upp ur hålet. Hon som piercade mig sa att det kunde hända, särskilt i början när såren är svullna, eftersom stiftet inte har ett lås utan bara är lite större i spetsen (ska tydligen vara snällare mot näsans insida). Jag hade dock inte räknat med att det skulle inträffa så ofta som det gjorde igår. Jag är lite orolig att stiftet inte ska sitta hela vägen igenom näsvingen så idag har jag satt på en tejpbit för att hålla det helt intryckt. Håltagaren, och Blomdahls vars metod med en piercingpistol användes, rekommenderar det nattetid men jag har kört på det hela dagen idag.

Jag har också googlat en massa på näspiercing för att se om andra har haft liknande problem. När man googlar på problem med Blomdahls piercingmetod (som mest används hos frisörer) så får man många träffar men alla verkar vara skrivna av såna som driver renodlade piercingsalonger där man piercar med en kanyl. De sågar Blomdahls metod som sägs vara både ohygienisk och svåranvänd men det verkar inte finnas några inlägg av personer som själva har haft problem med Blomdahls. Det känns lite som att salongägarna mest är sura över konkurrensen. Jag har aldrig varit inne i en piercingsalong men min bild av dem är att de liknar de tatueringsställen jag besökt och det har inte varit platser jag känt mig särskilt bekväm på så jag tror att Blomdahls metod främst attraherar de som inte känner sig hemma i piercingens subkultur.

Jag har haft få vaknätter den här veckan men det beror delvis på att jag tagit Alimemazin (samma sak som Theralen) flera kvällar. Alimemazin är ju mot oro men en av biverkningarna är att man blir väldigt trött av det så man kan kanske tycka att det är att fuska, att jag bara ersatt ett sömnmedel med ett annat. Grejen med Alimemazin är dock att kroppen inte blir beroende av det och att man alltså inte får några utsättningssymptom när man slutar ta det. Mitt problem med sovandet just nu är att utsättningssymptomen från Zolpidem (ryckningar, myrkrypningar och illamående) väcker mig efter att jag sovit i cirka 20 minuter. Jag somnar som jag ska men vaknar alltså sen men med hjälp av Alimemazin så sover jag igenom utsättningssymptomen så jag tycker att det är ett okej ”fusk”.

Igår körde hustrun och jag med både Tora och Hia. Tora drog vagnen medan Hia knatade efter (jag höll honom i ett grimskaft). Det blev inte nån lång tur men det var ändå tillräckligt för att han skulle bli svett. Hia går ju mest och skrotar i hagen så hans kondis är inte på topp. Medan vi selade Tora så klättrade två ekorrar omkring på stallets gavelvägg. Ursprungligen satt de i fönstret men kajorna jagade bort dem därifrån.Hustrun har lånat hem en vakuumpackare från sitt jobb så idag har jag suttit och packat tobak som ska ner i tobakskällaren. Jag har inte gjort det på ett par år så det fanns en del att förpacka men med lite musik som sällskap så blev enformigheten i arbetet lite terapeutisk.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/orolig-for-piercingen/
Twitter
INSTAGRAM