I förra veckan så gjorde jag ett digitalt fynd på Erikshjälpens secondhandbutik när jag hittade en ljudbok jag letat efter mycket länge. Boken i fråga är ”Poeten” av Michael Connelly och det är en av de allra bästa deckare jag läst. Connelly är en jättebra deckarförfattare och jag har läst det mesta som han skrivit men eftersom jag inte längre riktigt förmår fokusera tillräckligt för att läsa böcker har jag övergått till att konsumera hans alster i form av ljudböcker. Det går att hitta hans nyare verk i digital form på biblioteket i Halmstad men de tidiga titlarna lyser med sin frånvaro. ”Poeten” var Connellys femte bok (hittills har han skrivit drygt 30 stycken) när den publicerades 1996 och trots att jag letat efter den i secondhandbutiker och på loppisar har jag, innan förra veckans fynd, aldrig sett den som ljudbok. Det rådde därför inget tvivel om att jag skulle köpa den när jag väl fann den.

När jag skulle flytta över innehållet från ljudbokens skivor till min telefon så fick jag dock lite panik – filerna jag kopierat gick inte att öppna! Jag vet att jag haft det problemet tidigare med ljudböcker men då har jag lyckats lösa det men nu kunde jag för mitt liv inte komma på hur jag gjorde då. Efter lite googlande och letande i minnets mörka vrår så kom jag på att jag måste ”rippa” filerna och jag kom faktiskt också på hur jag skulle bete mig för att göra det. Fråga mig inte vad det innebär att ”rippa” filer för det vet jag inte men jag vet att jag måste ha gjort det innan jag kan spara om dem i mp4-format och lägga över dem i telefonen för lyssning.

I lördagens inlägg så nämnde jag att vattennivån i Suseån var hög. Den var så pass hög att både Hallandsposten och SVT Halland uppmärksammade den och översvämningsrisken. Vattennivån steg fortfarande under söndagen men idag har den börjat sjunka igen, nedan finns två mobilfoton på ungefär samma plats och där syns det ganska tydligt.Den andra bilden tycker jag är intressantast eftersom man i den ser spår av Suseåns gamla lopp, man ser hur den meandrade sig genom åkerlandskapet innan den rätades ut 1958-1960. Enligt Wikipedia så innebar uträtningen av ån att längden på den nästan halverades.

Var vänlig följ och gilla: