Ser ni grillen som inte står där? Trodde väl det, omställningen till vintertid gav mig knuffen jag behövde för att ställa in den i pannrummet. 🙂

Idag hade åttaåringen sin första ridlektion och den verkar ha gått strålande. Han var mycket nöjd efteråt och det lilla jag såg av lektionen såg bra ut, han lyckades styra Pirana i cirklar och åttor enligt ridlärarens instruktioner. En isande kall vind gjorde att jag inte tittade på hela tiden utan jag gick in och satte på mig mer kläder för att kunna hålla värmen bättre eftersom vi tänkte köra lite med Pirana efter ridlektionen. Tyvärr upptäckte vi att hon tappat en sko, och hon var dessutom väldigt varm i hoven hon hade ont i för ett tag sen, så vi ställde in körningen. Det oroar mig att hon fortfarande är varm i hoven där hon fick ett sömstick, jag tycker det borde gett med sig nu och jag är rädd att det ska vara nåt mer, nåt ännu oupptäckt, som gör att hoven är varm.

Det har dykt upp fler döda råttor här hemma. Sen ett par dagar ligger det en död råtta ute vid gödselstacken och i går hittade vi en inne i stallet. Stallråttan upptäcktes faktiskt av en av våra ”inhyrningar” redan i fredagskväll. Råttan, som då verkade vara på gränsen till medvetslös (förmodligen p.g.a. råttgift), var i boxen där vi förvarat höet och hon som upptäckte den satte en hink över den för att hålla den på plats. När jag sen tittade till råttan så var den död. Den såg nästan lite fridfull ut, giftet hade nog fått den att bara somna in. Det är bra att råttgiftet tar kål på ohyran men det är oroväckande att det verkar finns så gott om dem.

Jag har skyfflat och kört undan äpplen från gräsmattan idag. Det är ett rätt tidsödande och trist jobb som dock behöver göras. Den senaste tidens blåst har fått ner i princip alla äpplen från träden så det fylls i varje fall inte på med nya äpplen medan jag kör undan dem som ligger på marken. När jag läste Irish Independent på nätet så hittade jag foton på folk som drabbats av mer ”äppelfall” än oss. Stormen Ophelia fick tydligen samtliga äpplen på en äppelodling i Tipperary att falla till marken.

Irlandsinspirerad av äppelodlingen så började jag titta på Irland med hjälp av Google maps. Det är nästan lite läskigt att jag visuellt kan återuppleva småvägarna jag sprang på när jag var där och jobbade 1993. Den första vägbilden nedan är tagen precis utanför det ställe där jag bodde, jag tror att samtliga mina löppass började med att jag sprang förbi just där.De nästa två bilderna är på den raksträcka där jag sprang mina 1 km-intervaller. Jag mätte upp sträckan genom att springa så fort jag orkade i drygt tre minuter och räknade med att det var 1000 meter och lite till. Intervallpassen där bestod av sju intervaller med en minuts vila emellan, det var det pass jag tyckte sämst om, intervallerna gjorde riktigt ont om jag sprang dem som jag skulle.Under eftermiddagen så gick jag en runda i skogen för att se om stormandet de senaste dagarna fått några träd på fall. Som synes nedan så var det flera halvstora ekar som fått ge sig. Kapar jag dem i korta längder så tror jag att Pirana orkar dra ut dem. Fast då måste hon ju vara frisk i alla hovarna. Det blev några andra bilder under promenaden också.

Var vänlig följ och gilla: