Jag tror inte folk uppfattar mig som särskilt släktkär, och folk har rätt, jag är inte släktkär. Trots det så har jag de senaste dagarna grämt mig över att inte få träffa delar av släkten. Två av mina kusiner som jag inte träffat på 25 respektive 30 år (delvis beroende på att de bor i Finland och Italien) är i Lund några dagar den här veckan och när jag såg det på Facebook så skickade jag iväg en inbjudan till dem att komma upp till oss. De hade tyvärr ett tajt och inbokat schema så det hanns inte med. Jag kan inte säga att jag tog beskedet hårt men det grämer mig att vi missade det här tillfället, jag hade verkligen velat träffa dem. Om det skulle gå 25-30 år innan nästa tillfälle dyker upp så är det ju risk att det blir på nån av våra begravningar, och det vore ju synd om det blev först i det sammanhanget.

Jag har verkligen snöat in på att sitta vid brasan, röka en pipa och koka mitt kaffe på elden, det har blivit ett sånt pass varenda dag de senaste dagarna. Igår kom jag inte ut förrän sent så jag satt i där i mörkret men hade det fruktansvärt mysigt. Idag har det inte varit nåt riktigt uteväder, ett par grader över nollan och småregnigt, men jag ”tvingade” mig ut ändå. Jag passade på att såga lite i ett par vindfällda träd innan jag tände pipan, brasan och kokade kaffet. En timmes sågning blev på så sätt en hel dagsutflykt.

Sågandet gick bra och det var ett av mina ”borden” som hängt över mig länge. Nedan finns ”före” och ”efter” bilder (tyvärr inte tagna i riktigt samma vinkel) som visar lite av vad jag gjorde. Röjningen var första steget i att få hem lite ved men det resulterade också i att det blev lite snyggare där vindfällena låg eftersom jag var tvungen att rensa bort sly och småträd för att det ska gå att lyfta ut brännet. Som synes så slog den stora rotvältan igen när jag kapade björken som lyft upp den. När jag var liten och lekte mycket i skogen hemmavid så tjatade pappa alltid på mig om att jag aldrig fick klättra på rotvältor. Jag har visserligen alltid förstått varför jag inte skulle det men när jag såg rotvältan slå igen idag så blev det ändå väldigt tydligt att de verkligen kan sluka ett barn, en vuxen med för den delen.

Var vänlig följ och gilla: