Jag brukar inte vara inne på praktik på tisdagar men idag har jag varit det eftersom jag var tvungen att vem_var_shakespeareordna upp några saker som gick snett i går eftermiddag.

Efter gårdagens praktik så stressade jag runt inne i Halmstad och försökte göra några ärenden innan jag tog bussen hem. Det jag hade att göra var att lämna tillbaka böcker på biblioteket, gå till Halmstad bokhandel för att hämta mina graverade pennor och hinna till optikern för att hämta mina lagade glasögon innan det var dags att genskjuta bussen.

penna_gravyr_aBiblioteket gick bra men på bokhandeln hade de inte graverat pennorna när jag kom. Orsaken till det var att gravören tyckte jag borde byta pennor på grund av att pennorna jag valt inte var så gravyrvänliga. Han hade redan valt ut ett par lämpliga pennor åt mig, de funkade för mig så han körde igång med graverandet. Han visade upp den första pennan när den var klar och där stod ”Tiocfaidh ár lá” väldigt tjusigt. Han graverade sen den andra pennan och jag fick asken med pennorna och rusade i väg för att betala och sen ta mig vidare till optikern.

På Synsam hade de ersatt den trasiga skalmen med en liknande men jag tyckte inte att det blev riktigt snyggt.glasogon_skalm_fel_johan_a Den nya skalmen är bredare än originalet där den fäster till själva bågen. Det blir därför två kanter som sticker ut och förstör symmetrin i glasögonen. Hos optikern verkade de medvetna om problemet men de sa att det var den bästa skalm man hittat på verkstaden. Det fanns inte mycket jag kunde göra så det var bara att betala, se glad ut och gå till bussen.

kavaj_tiger_dubbel_reda_aNär jag kom till busshållplatsen så insåg jag att jag hade gott om tid (typ 12 minuter) innan bussen skulle vara där. Jag gick därför över gatan och in till Myrorna där de sålde ut utvalda plagg för 20 kronor styck. Jag hade inte tid att prova nåt så jag ögnade bara igenom herrkläderna lite snabbt för att se om det fanns nåt som eventuellt skulle kunna gå att sälja i Göteborg. Jag fastnade för en dubbelknäppt kavaj från Tiger i ett tyg från Reda. Den fick följa med hem. Jag betalade och hann precis tillbaka över gatan innan bussen kom.

På bussen kavaj_tiger_dubbel_reda_hal_aplockade jag fram kavajen och tittade igenom den ordentligt. Tyvärr så hittade jag ett litet hål i tyget så jag kan inte sälja den i Göteborg men jag ska ändå försöka få användning för kavajen. En del av tyget kan jag använda till en kil i ryggen på min väst av Donegaltweed och eventuelltvast_donegal_a gör jag om resten av kavajen till en dubbelknäppt väst.

Väl hemma så märkte jag att glasögonen kanade omkring på näsan på mig, de satt snett och hade behövt riktats hos optikern. När jag sen plockade fram pennorna så såg jag att gravyren på den andra pennan blivit dubbel. Det såg inte alls bra ut, jag blev nästan yrpenna_gravyr_dubbel_a när jag tittade på texten.

Pennan, kavajen och glasögonen, så går det när man har bråttom och inte kontrollerar saker och ting ordentligt. För att slippa gå och grubbla på pennan och irriteras av glasögonen så bestämde jag mig för att åka in till Halmstad på förmiddagen idag och flytta fram onsdagens praktik en dag. Förutom att rikta glasögonen och reklamera pennan så skulle jag också hinna in på Myrorna och titta igenom deras 20-kronorskläder lite noggrannare.

Det gick att rikta glasögonen även om jag inte tycker att de sitter lika bra som tidigare. Nu ska jag bara bestämma mig om jag kan leva med kanternaglasogon_skalm_fel_a eller om jag ska ge mig på att försöka fila ner dem lite. Just nu känns det som att jag nog vill ta fram filen men jag ska avvakta lite innan jag tar ett definitivt beslut.

Det gick däremot inte att få ordning på gravyren på pennan så jag fick pengar i handen i stället (och behålla pennan med den dåliga gravyren). Nu kan jag använda de pengarna till att köpa ett minne till. För ett tag sen så tittade jag på ett par manschettknappar från Paul Smith på Myrorna och de hade passat mig och budgeten perfekt nu. Tyvärr är de sålda så jag får avvakta och se om det dyker upp nåt annat spännande (det brukar det göra).

Jag tänkte att jag skulle förklara valet av gravyrtext på pennorna. Det kan ju kännas som lite väl romantiserande att använda det IRA-slagord, ”Tiocfaidh ár lá” (”Vår dag kommer!”), som Bobby Sands gjorde populärt innan han dog (idag är det är faktiskt på dagen 34 år sen han dog efter 66 dagars hungerstrejk).

Det finns faktiskt en del tanke bakom valet av text på pennorna. Jag har ju fått dem när jag klev ur arbetslivet men jag vill tro att min dag ska komma och att jag i framtiden ska kliva tillbaka in i dit skjorta_eton_manschettknapp_aigen. Jag tänker mig också att jag och pennorna framöver ska skriva nåt bra, om inte förr, så kommer min dag då.skjorta_fargglad_nasduk_a

Jag var inom Myrorna i förmiddags också. Jag hittade inga jättefynd bland 20-kronorskläderna men jag köpte en skjorta med dubbelmanschett (mest för manschettknapparna som satt i), en färgglad skjorta som jag ska klippa sönder och göra en bröstnäsduk av och en somrig GANT-skjorta som jag ska försöka sälja i Göteborg.skjorta_gant_gtbg_a

Eftersom jag fortfarande ont i min hälsena så har jag har ringt vårdcentralen i Getinge och fått en tid där på måndag nästa vecka. Det var lite längre fram än jag hoppats på men jag kunde inte med att säga att det var akut när jag haft problemet i flera veckor. Har jag tur har hälsenan läkt till dess, det brukar ju vara så att när man bokar en läkartid, då försvinner krämpan. Det får dock bli boots den här veckan, det är det skodon som det gör minst ont att gå med.

Var vänlig följ och gilla: