Halv fem vaknade den lilla musketören och grät. Han hade ont i halsen och i ena örat. Mest i halsen. Han fick lite glassmaja_glass_sia_a för halsen och det hjälpte. När vi skulle lägga oss igen (i min och min frus säng) ville han ligga tätt intill min rygg. Jag ändrade läge lite, hörde ett knäppande ljud och så gallskrek pojken! Min axel hade tydligen klämt hans ena hand.

Smärtan i handen gick över men nu ville han inte sova. Jag föreslog att jag skulle läsa lite för honom ur ”Häxan och lejonet”tumnus_o_lucy_a som jag brukar läsa för pojkarna när de ska sova. Jag hann läsa två rader innan han sa att han bara ville höra om storebror var med. Eftersom storebror är med min fru hos mormor och morfar var det lite svårt att ordna.

Nu kom det onda i halsen och örat tillbaka. Jag började känna mig lite stressad. Ska jag bli tvungen att åka in med honom? Jag har ju ingen bil så det blir bökigt att ta honom till den helgöppna vårdcentralen i Halmstad. Cykel till Getinge – Buss till Halmstad – Byte till stadsbuss. Det kröp i mig när jag tänkte på det.

Vi testade Alvedonalvedon_barn_a och Bolibompa på datorn mot smärtan och för distraktion. Det fungerade. När barnprogrammen började på TV:n så flyttade han in till vardagsrummet och somnade rätt omgående i en fåtölj. Han sov i två och en halv timme och sen väckte jag honom. Han sa att han inte hade ont längre så jag hoppas att det är lugnt.

Vi har varit ute både på förmiddagen och efter lunch. Vi har kört in ved, städat hos hönsen (ska sätta in värpredet i morgon), plockat in nio ägg, hackat is i en regnvattentunna och gungat lite. Snart ska vi fika och sen vankas det lördagsgodis.

Komplettering vid läggdags

Som jag misstänkte kom varmlimspistolen fram under eftermiddagen. Dagens alster redovisas nedan.

gult_lila_pyssel_a stjarn_pyssel_a

Var vänlig följ och gilla: