Sista boken i serien om Hicke Hiskelig Halvulk III har kommit!how_to_fight_a_dragons_fury_a De senaste månaderna har jag varit dålig på att läsa för barnen men jag hoppas att den gör att jag kan ta mig samman och börja läsa för killarna igen.

I morse så var det tårar och tandagnisslan här hemma eftersom det var ”Skoljogg” på Getingeskolan idag. Alla barn i klass F-5 tvingades till skoljoggen_aMulleberget för att springa där. Som framgår av min ton så är jag inte så förtjust i den här typen av aktiviteter. Det grundar sig mycket på att jag minns hur illa jag tyckte om liknande påhitt när jag gick i skolan. Lärarna brukade säga att syftet bara var att alla skulle delta men det dök ändå alltid upp nåt pucko till gympalärare med ett tidtagarur och så skulle det tävlas. startflaggaFör att låna ett uttryck från sönerna så ”sög” jag på att springa när jag gick i låg- och mellanstadiet. Jag vet att äldsta sonen verkar ha tagit efter mig på den punkten och jag vet också att man på skolan talat om evenemanget som en tävling.

Ingen av pojkarna var särskilt sugna på nån jogg i morse och lusten att delta ökade inte precis när de såg att det regnade ute. För att göra saker och ting ännu värre så gillade de inte gympakläderna jag plockat fram åt dem. Efter diskussioner fram och tillbaka (och ett utbrott från min sida) så beslöt jag att muta barnen – deltog de i Skoljoggen utan gnöl, så blev det pizza ikväll. Det höjde deras motivation väsentligt.

Fast jag måste erkänna att jag ett tag var på väg att ringa skolan och säga att båda pojkarna var sjuka och skulle vara hemma idag. Det var både för att slippa tjafset och för att jag tyckte synd om dem.

Jag ställde själv in min löprunda idag p.g.a. regnet. Sen jag började köra intervaller på säcken skalbagge_pa_rygg_a så har motivationen att springa i regn minskat betydligt, jag kör hellre intervaller inomhus. Jag har uppenbarligen bli bekväm, träningen ska vara varm och torr. 🙂

Jag har fortsatt mitt fotograferande av småkryp. När jag i eftermiddags gick ner i källaren med mina senaste fynd från SIA glass_plopp_macademia_aså låg det en ganska stor skalbagge på rygg på källargolvet. Jag trodde den var död och tog några bilder på ”liket” men när jag knuffade det åt sidan så vände skalbaggen på sig och sprang iväg. Helt död var den uppenbarligen inte.skalbagge_a

 

Var vänlig följ och gilla: