De senaste dagarna så har jag letat klipp på Youtube för att uppdatera förstasidan på bloggen. Jag har ju lite länkar i högerkanten (lite humor, lite allvar). Jag letade främst efter sånt med irländsk anknytning och hittade flera bra klipp, bl.a. ett med den irländske komikern Dylan Moran och ett med en för mig okänd (men rolig) brittisk ståuppare.

Jag hittade också några klipp som jag gillade men som inte platsade på förstasidan men de kommer här. Först är det ett där amerikaner försöker uttala irländska namn (lika svårt för oss svenskar) och sen några guldkorn ur ”Black books”.

Idag så var vi in till Halmstad och tittade på köksinredningar. Barnen var inte jätteintresserade men som tur var hade de barnhörnor på de ställen vi besökte. Mitt intresse var större än barnens men inte i paritet med hustruns.

Efter köksinredningarna så var vi till Lekia och köpte en födelsedagspresent som åttaåringen ska ha med sig på ett kalas i morgon. Kalaset är på laserdome_arosfortet_aLaserdome och han är mycket förväntansfull inför sitt första besök där. Det var lite av en prövning att köpa presenten, sonen samarbetade inte riktigt eftersom han ”flöt iväg” och tittade på leksaker till sig själv istället. Till slut så hittade vi dock en lämplig present, då återstod bara att få ut ungarna ur butiken. De hade verkligen en förmåga att stanna till vid varenda hylla och börja fippla på grejorna där.

vattengevar_aSönerna tycker om att leka vattenkrig hemma men vi börjar få ont om vattenpistoler som fungerar. På Lekia inhandlade vi därför två vattengevär (varför fanns inte såna när jag var liten?) till pojkarnas stora glädje. Man skruvar fast petflaskor som vattenbehållare till gevären och inledningsvis körde sönerna med 1,5 litersflaskor för att få så mycket ”ammo” som möjligt. De flaskorna var dock lite otympliga att bära med sig i kriget så de gick ner till 0,5 litersflaskor efter en stund.vattenkrig_a_tecknat

I tisdags så körde jag intervaller på sandsäcken, det var första gången på många år. Jag körde 20/15-intervaller, dvs 20 sekunders jobb och 15 sekunders vila. Sist jag körde den sortens intervaller så hade jag ett kassettband där jag spelat in musik som markerade den tid jag skulle vara aktiv, vilanjohan_sack_1_150816 bestod av tystnad. Vi har tyvärr inte längre nån bärbar kassettbandspelare som fungerar så i tisdags så använde jag timern i mobilen till att markera jobb/vila. Grannen, som är webbmaster för min blogg, är förutom IT-kunnig även musiker så jag bad honom göra en fil med musik som jag kunde använda till mina intervaller. Jag mejlade över the_clash_iftltre låtar (Ooh Las Vegas/Gram Parsons, I fought the law/The Clash och Workers song/Dropkick Murphys) och han la ihop dem och stoppade in 15 sekunders tystnad var tjugonde sekund. Kanonbra! Han är verkligen noggrann, han hörde av sig och undrade i vilken ordning låtarna skulle ligga eftersom de var olika ”tryck” i dem. Jag hade bara valt tre bra tempolåtar och jag kan hålla med om att de skiljer sig lite åt i ”tryck”. Han föreslog att han skulle lägga dem enligt ordningen ovan så att volymen inte sjunker utan snarare ökar efter hand.

På onsdag så ska han ge mig en snabbkurs i ett musikredigeringsprogram (laddas ner gratis) så att jag ska kunna fixa med sånt här själv i fortsättningen. Jag blir mer och mer digital.

Var vänlig följ och gilla: