Jag brukar inte vara på praktiken på fredagar men eftersom jag hade terapi i eftermiddags så flyttade jag gårdagens praktik till idag i stället (för att få fler hela dagar hemma). Jag inledde praktiken med att sitta med på enhetens ”fredagsfrukost”. Personalen turas om att fixa en gemensam frukost på fredagmornarna och medan man äter så blandar man johan_randig_20150814_asocialt ”tjabbande” med diskussioner om arbetsbelastning o.dyl.

Jag åkte till praktiken klädd för den väderprognos som låg för handen (soligt, ca 20 grader) men nu visade det sig att det blev betydligt varmare än så. Eftersom jag inte riktigt litade på SMHI så hade jag tagit kläder för varmare väder med mig in till praktiken. När jag kom hem såg jag därför ut såhär.johan_linneshorts_20150814_1a Det var premiär för linneshortsen som jag fixade till av ett par långbyxor, jag är helt nöjd med hur de kändes.

När jag plockade bilderna ur kameran så upptäckte jag att shortsbilden inte blev bra, kanske blev kontrasten mellan skjortan och dörren för stor. Jag har i varje fall på mig samma rosa skjorta som i den vänstra bilden.

Mellan praktiken och terapin så var jag förbi Kupan och Emmaus. Jag köpte inget men jag såg en del fina saker på Emmaus. Besöket där började med att jag hittade ett par snygga boots boots_kompis_ai damstorlek. Jag har en bekant som sist jag såg henne kommenterade mina stövlar med ”det vore ju lite häftigt att ha ett par boots”. Jag fotade därför bootsen på Emmaus och sms:ade henne och frågade om hon var intresserad av dem. Hon ”fegade” dock ur och tackade nej. 🙂

På herravdelningen på Emmaus fanns det saker som intresseradebyxor_pt01_a mig. Där hängde bl.a. ett par fantastiska bruna ullbyxor. Jättesnygga och i kanonkvalitet, så lena att man skulle kunna kela med dem men ändå stabila och inte sladdriga, dessutom med lite högre, tuffare slag. Byxorna var tillverkade av byxspecialisten Pantaloni Torino men de kostade 300 kr, betydligt mer än jag var beredd att betala. För att vara helt säker på att jag inte skulle falla för frestelsen att köpa dem så provade jag dem inte, trots att de var i min storlek. Det är alltid svårt att hänga tillbaka ett plagg som sitter perfekt och jag ville inte ta risken att byxorna skulle göra det.

En bit från byxorna så hängde en svartvit hundtandsmönstrad väst från Tiger. Den var snygg, passade mig men var för dyr så jag hängde tillbaka den. När jag gjorde det så upptäckte jag en svartvit hundtandsfärgad kavaj. Först trodde jag att den hörde ihop med västen men när jag kollade kavajen så såg jag att den var gjord av Elson. Mönstermässigt så var plaggen hundtand_kavaj_vast_a_500oerhört lika och hade kavajen passat mig (för liten) så hade jag säkert köpt båda, även om jag tyckte att västen egentligen var för dyr.

Terapin i dag var välbehövlig, det var första sejouren på fyra veckor och semestertider är alltid jobbiga tider för mig. Semestern innebär ju mycket positivt men tyvärr innebär den också att mina rutiner ändras och att jag får mindre tid för mig själv. Jag vet sen tidigare år att det resulterar i att jag mår sämre, så även i år. På en timme så vänder jag, terapeuten och hustrun (hon var med, hon är oftast det) inte ett dåligt mående till ett bra men jag tror att vi i varje fall påbörjade processen.

I dag var min frus sista semesterdag, det var tillika sista sommarlovsdagen för åttaåringen. För sexåringen så var det sista vardagen innan han börjar skolan. Allt dettagetingeskolan_a firade vi med pizza på kvällen.

Var vänlig följ och gilla: