I morse åkte min fru till sina föräldrar tillsammans med yngsta sonen. Hon ska lämna honom där och kommer hem igen i morgon eller på söndag. Han blir kvar hos mormor och morfar i en vecka.

Sjuåringen fick vara hemma från skolan idag på grund av att han spydde igår. Han var pigg nog att gå till skolan menkinamat_a fick vara i ”karantän” en dag. Jag var inte på praktik i går eftersom jag var hemma med barnen men i förmiddags tog jag med mig sonen in till praktiken. Han spelade på ”plattan” medan jag satt med mina siffror. Jag tror att han tyckte det var en rätt bra lösning. Efter praktiken så köpte vi med kinamat hem till lunch (det räckte till kvällsmat också).

När vi kom hem vid lunchtid så låg det en igelkott och gonade sig i solen på förstutrappen.igelkott_pa_trappen_a Den flyttade inte på sig fast vi öppnade dörren och gick in och ut några gånger. Den rörde sig först när solen flyttat sig så att den hamnade i skugga.

På eftermiddagen åkte vi till Slöinge. Vi köpte fågelmat, både till hönsen och till de vilda fåglarna (vintermat ) och proviant till oss för helgen.fagelmat_hons_vilda_a

Jag hade lovat sonen att vi skulle ha fredagsmys i kväll, så en del av provianten bestod av jordnötsringar och nötter (chips hade vi redan hemma).chips_mm_a

Äldsta sonen vill gärna ha fredagsmys men vi har det så gott som aldrig. Det passar inte riktigt in i våra kvällsrutiner. I dag ruckade jag på rutinerna så att det blev plats för lite mys. Jag har en lite diffus bild av vad fredagsmys egentligen innebär. När jag frågade sonen så sa han att han tror att det är att man sitter i soffan, ser en bra film och äter chips och sånt. Så det var vad vi gjorde. Filmen han valde var ”Madagaskar”.madagaskar_dvd_a Det var länge sen jag såg den så det var ett helt ok val för min del. Klart mycket bättre än ”Asterix tolv stordåd” som han var inne på först.

Både han och jag uppskattade filmen men av olika anledningar. Han tyckte filmen var fantastiskt rolig och skrattade hejdlöst (även fast han sett den massvis med gånger). Jag tyckte det var fantastiskt roligt att se honom skratta hejdlöst. Men visst, filmen som sådan var inte dålig men det var min son som gjorde kvällen för mig.

Var vänlig följ och gilla: