Hustrun och jag har bestämt att det här blir sista säsongen som vi har får. Det kostar för mycket i både arbete och pengar och om vi, som vi tror och hoppas, får en granne att beta våra hagar med sina kvigor finns ingen anledning för oss att traggla på med fåren.

Beslutet att avveckla fåren kändes ännu mer rätt idag när jag var tvungen att ringa hit Distriktsveterinären eftersom en av tackorna fått kalciumbrist, äldre dräktiga tackor har en benägenhet att få det och den här tackan är ingen ungdom längre.

Tackor med kalciumbrist svarar oftast väldigt bra på behandlingen (injektion med kalciumlösning), innan sprutan så ser de ut att ligga för döden men nån timme senare är de hur pigga som helst. Vår tacka var inget undantag utan efter en timme var hon uppe på benen igen och åt.

De senaste veckorna har jag bloggat lite om olika vårtecken, ännu ett är att pojkarna skippade skolbussen och cyklade till skolan i går. I morse var det dock inte tal om att göra om det eftersom vi faktiskt fick lite snö under natten (under dagen har det övergått i regn).

De senaste dagarna har jag fotat en hel del när jag gått med Betty och alla bilder utom en blev skräp – det måste vara nytt rekord för mig….

Var vänlig följ och gilla: