För drygt en månad sen så hittade jag och Betty en död hare under en av våra promenader och i går hittade vi en till, inte långt från där vi hittade den första. Jag vet inte om det är slumpen som gjort att vi hittat två döda harar på kort tid eller om de drabbats av nån sjukdom (harpest?). Jag vet att SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt) i Uppsala är intresserad av rapporter om självdöda djur så jag gick in på deras hemsida och anmälde haren. När jag gjorde det så fick jag en automatisk fråga om jag eventuellt kunde tänka mig att skicka in den till dem. Det kan jag väl göra så idag på förmiddagen gick Betty och jag och hämtade haren, den ligger nu i vår frys (väl inpackad i ett antal sopsäckar). Vi får se om SVA vill ha den.

Förutom den döda haren bjöd gårdagens hundpromenader på ett riktigt ruskväder, stundtals blåste det så mycket att det blev lite läskigt att vara ute. Vi fick ju inte bara vind utan det kom en hel del nederbörd (regn och hagel) också och det har fyllt märgelhålan nedanför oss till brädden – något som traktens änder inte varit sena med att utnyttja.

När jag satt med pipan i går kväll så tittade jag på en irländsk dokumentär om poitín (eller poteen), det vill säga irländsk hembränd sprit. Förutom att berätta historien om poitín så blev det också lite om Irlands historia. I dokumentären så förekom intervjuer med flera gamla gubbar (en var faktiskt lite lik min farfar – se nedan), det var goa farbröder och riktiga stilikoner!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till sist ännu ett vårtecken – brännässlorna börjar komma upp!

Var vänlig följ och gilla: