När jag gick med Betty igår så hörde, och såg, jag lärkor för första gången i år. Jag vet att lärkan varit i Halmstadtrakten nån vecka redan (hustrun har sett den på sina lunchpromenader på jobbet) men jag har inte noterat den tidigare. Jag hade inte den riktiga kameran med mig och försökte fota med mobilen men bilden blev inte alls bra, lärkorna syns bara som två små prickar i varsitt hörn.

Ett annat vårtecken, vid sidan om lärkorna, är att myrorna är aktiva igen. Jag såg dem redan i slutet på januari men då var de rätt slöa men när jag passerade samma myrstack idag så var det full fart där.

Igår kväll hade jag tänkt att sätta mig ner med min pipa och röka ett riktigt långt stopp för att fira att det var IPSD, International Pipe Smoking Day, men jag var helt slutkörd och avbröt efter en kvart och gick och la mig istället. Orsaken till tröttheten kom sig förmodligen av att jag hade en hektisk dag i går med en massa saker att göra. Varje sak i sig var inte så ansträngande men när de resulterade att jag var på språng hela dagen så tröttade de ändå ut mig rejält.

En av sakerna jag gjorde i går var att hämta tioåringen och svärmor vid tåget i Falkenberg. Innan hämtningen så svängde jag inom Kupan för att se om de hade nåt spännande. Det hade de! Där fanns en kavaj och väst i ett fint glenchecktyg som jag velade länge kring om jag skulle köpa eller inte. Priset var löjligt lågt, 60 kronor, men kavajen var lite för kort i ärmarna och västen gick inte riktigt om mig. Med lite tid vid symaskinen så hade jag kunnat fixa till båda sakerna men jag har ingen riktig sylust längre och det är ju inte som att jag har brist på kläder så mitt fynd fick bli kvar på Kupan. Hade jag fortfarande åkt upp till Göteborg och sålt kläder på Ragtime så hade jag köpt kavaj och väst (såldes inte var för sig) bara för att sälja västen vidare. Kavajen var för omodern för att vara intressant på Ragtime men västen hade nog varit lättsåld.

Var vänlig följ och gilla: