Jag har tagit mina nya piller för att kunna somna (melatonin och Quetiapin) några dagar nu men de hjälper tyvärr inte. Om något så gör de saker och ting värre – de gör mig trött och då kommer myrkrypningarna och benspasmerna men jag blir inte tillräckligt trött för att somna. Theralen/Alimemazin är fortfarande det enda preparat som gör mig tillräckligt trött att somna igenom benbesvären. Tyvärr gör det mig också väldigt trött dagen därpå om jag inte sover väldigt många timmar. Jag ska testa att ta Theralen/Alimemazin förebyggande ett par nätter och komma i säng tidigt så att jag får ihop tillräckligt med timmar utan att behöva sova till 10-11 på förmiddagen. Jag behöver hitta en lösning på sömnproblemet nu för det tär verkligen på mig.

När jag läser på om sömnsvårigheter på nätet så står det alltid att man ska undvika nikotin på kvällarna men jag har testat det och det gör ingen skillnad för mig. Jag har precis lika mycket sömnproblem de kvällar (även om det är tredje eller fjärde tobaksfria dagen på raken) jag inte röker så jag tänker fortsätta med mina kvällspipor.

Korna och kalvarna är tillbaka i hagarna här hemma nu, det är trevligt att ha dem inpå gården. Igår var det en ko som var överhopad med kalvar, hon hade en på varje spene. Godaste mjölken i hagen?

Gårdagen bjöd på riktigt gråväder med mer eller mindre konstant regn hela dagen, framåt kvällen kom det dessutom väldigt intensiva skurar och även lite åska. Det klarnade upp en kort stund innan det började regna igen.Vi har länge funderat på att installera solceller men det har alltid varit andra projekt som fått gå före men nu har vi (d.v.s. hustrun) tagit tag i solcellerna och kontaktat ett antal företag så idag kom det hit en säljare för att prata solceller och kika på våra tak (med drönare). Vi har ju massvis med takyta där man skulle kunna lägga solceller. Tyvärr är det bästa taket, det med söderläge, ett eternittak (d.v.s. med asbest i) så flera av företagen vill inte befatta sig med det. Det ser därför ut som om logtaket och magasinstaket är de som är mest aktuellt för solceller. Vårt elskåp sitter på magasinet så det gör det extra attraktivt medan logtaket å andra sidan är lite mer solexponerat.

Säljaren hade en flådig klocka på armen, en Rolex Deepsea (jag frågade vad det var) och en sån går löst på runt 200 papp. Han berättade att han köpt den när han jobbade med IT i Kalifornien och fått en stor provision efter en affär Jag tror inte jag flashat med en sån klocka om jag åkt runt och försökt sälja in solcellsanläggningar hemma hos folk, det ger liksom fel signaler även om han var trevlig. Han körde också en lite ovanlig bil som jag blev nyfiken på och när jag kollade upp den så visade det sig att den hade körförbud….. Inte bra!

Var vänlig följ och gilla: