För att komma i stämning för dagens inlägg bör man lyssna på Storfiskarvalsen med Thore Skogman (nedan). Alla foton i inlägget blir större om ni klickar på dem.

Trettonåringen och jag var nämligen iväg och fiskade igår. Från Varberg går det båtar ut till Lilla Middelgrund där man kan pilka torsk, makrill, sej med mera. Jag pilkade mycket torsk i Finland när jag var liten (på den tiden fanns det gott om torsk) men sonen har aldrig gjort det. Båten vi åkte med hette Falkskär och var en riktig bjässe jämfört med de småbåtar jag åkte med i Finland.

Nu går jag dock händelserna i förväg för bara att komma i väg var en pärs. Jag var superstressad innan och både spydde och hade rännskita. Det var så pass illa att hustrun erbjöd sig att åka istället för mig. Jag ville dock verkligen fiska med sonen så jag kämpade på och vi kom iväg vid 14-tiden. Det var knökat med bilar och folk i Varberg så jag blev uppjagad i jakten på en parkeringsplats men till slut hittade jag en precis jämte piren där båten gick ifrån.

Stressen lättade lite när vi lagt ut men jag var fortfarande orolig eftersom jag var rädd att sonen inte skulle få nån fisk. Det nappade faktiskt otroligt dåligt för alla på båten. Skepparen blev mer och mer förtvivlad och bytte plats ett antal gånger men lite fisk fick vi upp (med betoning på lite). Först lyfte sonen ombord en torsk som var så liten att vi slängde i den igen men sen fick han makrill på kroken. Han tappade nån när han skulle ta ombord dem men en var ordentligt krokad så den följde med. Den enda makrillen var faktiskt den enda fisk vi fick med oss hem (stektes till lunch idag) men både sonen och jag var mycket nöjda med vår utflykt ändå. Vi har pratat om att göra om det nästa år men då åker vi nog redan i april för enligt skepparen så är chansen större att få stor torsk då.Jag hade kameran med på resan och fotade en del. De bästa korten blev tagna när en i besättningen rensade den fisk som fångats (jag rensade vår makrill själv). Måsarna som följde båten var mycket sugna på fiskrens och flög väldigt nära för att kunna nappa åt sig en bit. Sista måsbilden blev oskarp så jag lekte lite med den i redigeringen. Efter fiskmåsarna kommer några andra foton från gårdagen.

Var vänlig följ och gilla: