Den senaste tiden har bloggandet gått lite trögt och det är därför det blivit glesare mellan inläggen. Orsaken till ”trögheten” beror på flera saker, bl.a. piporna (både rökning och tillverkning) men även på att jag har ägnat mig åt andra digitala äventyr. En sak som även den bidragit är att jag fotat mindre än i somras och när jag väl har använt kameran så har bilderna inte riktigt blivit bra och därmed inte lockat till visning på bloggen.

I förmiddags kom jag dock loss rejält med min Nikon – det var småfåglarna som käkade på talgbollen som jag hängt ut som fångade mitt intresse. Jag brände en lång serie bilder och jag trodde att några skulle bli riktigt bra men jag hade fel. Inga blev riktigt bra, de två bästa var på en nötväcka som jag fångade både på talgbollen och i flykten. Bilderna är inte tekniskt bra men det är i varje fall lite liv i dem.notvacka_talgbollnotvacka_flyktenNär jag satt och skrev det här så såg jag dessutom en pilfink som fångade ett fågeldun i flykten (dunet föll från den ”håla” de håller på att inreda). Jag hann inte fota själva fångsten men jag knäppte några bilder på fågeln med dunet i näbben.pilfink_dunI går vabbade hustrun eftersom 9-åringen var lite krasslig och då passade hon på att städa så när jag kom hem så var det dammsuget och golvet i köket var torkat. I morse reagerade jag därför när det lera_eccolåg en hög med jord och lera i hallen. Först var jag orolig att det var undertecknad som slarvat men när jag studerade smutsen närmare så kunde jag identifiera vem som var den skyldige. Av leran framgick tydligt vilket skomärke som varit inblandat i nedsmutsningen och i vår familj så är det bara en som använder Ecco-skor just nu – hon som städat.

Vi har fått inneboende i ett av skåpen i det gamla köket/nya kontoret. En mus har flyttat in och bland annat provsmakat det te som vi musfalla_tehar där. Jag har gillrat en fälla så förhoppningsvis blir vi av med te-marodören rätt omgående.

För mig inleddes julsäsongen idag, det var ”Hallandsjul” d.v.s. julmarknad på Lilla Böslid utanför Halmstad. Fokus på marknaden är på mat så det blev en del provsmakande men vi köpte med oss lite hem också. hallandsjul_2016_kopJag var lite tveksam till att följa med hustrun och barnen eftersom det nästan alltid är mycket folk men samtidigt så brukar jag tycka att det är trevligt att gå där och botanisera bland lokala livsmedelsproducenter. Det var på ”Hallandsjul” för nåt år sen som jag upptäckte att jag är väldigt förtjust i syrade grönsaker, surkål har blivit ett stående inslag i min diet sen dess.

Var vänlig följ och gilla: