Min magsjuka har blivit bättre men den är inte bra än. Jag har dock återfått en hel del ork och orkat jobba lite med veden. I går sågade jag lite och idag så klöv jag en stund. Lyckades tajma ett av huggen riktigt bra med när kamerans tajmer knäppte.

Jag har också fått tillbaka lusten att sätta mig med en pipa på kvällarna och både i går och i förrgår så har Betty hållit mig sällskap en stund. Jag la ut en kavaj som hon kunde ligga på men hon föredrog att ligga rakt på kalla marken. När jag suttit på gårdsplanen och rökt så har jag noterat att där är mycket tystare sen kastanjerna togs ner, inte alls lika mycket fågelkvitter som tidigare år.

Innan gårdagens kvällspipa så tittade Betty och jag på kalvarna en stund. När hon har ett stänge mellan sig och dem så tycker hon att de är spännande men i hagen så vill hon undvika kontakt. I går morse så gick vi genom hagen där korna gick och en kalv kom fram emot oss och Betty vägrade konsekvent att titta på den. Jag ville ta en bild med de båda men hur jag än ställde upp henne så vände hon sig bort från kalven.

Förra sommaren så var det en del stohej i lokalmedia kring de backsvalor som häckade i den stora jordhög som Getinge Grus lagt upp en bit från oss. Jag var delvis inblandad eftersom jag anmälde att företaget schaktade vid bohålorna till kommunen och till länsstyrelsen. Det var dock inte jag som kontaktade media och jag pratade aldrig med Hallandsposten. När dammet lagt sig blev jag kontaktad av Getinge Grus och vi pratade en del om det som inträffat och det visade sig att det hela kunde undvikits om representanter för Halmstad Ornitologiska förening (HOF) kontaktat företaget som de lovade mig att göra när jag hörde av mig till föreningen efter att jag sett att svalorna börjat boa i högen (jag fick senare bekräftat från HOF att det glömdes bort). Inför i år valde Getinge Grus att vara proaktiva på ett konstruktivt sätt (det enklaste för dem hade ju varit att platta till högen innan svalorna kom så att schaktväggen de eventuellt vill häcka i försvann) men de kontaktade länsstyrelsen och kommunen och sa att de gärna ville att svalorna häckade i deras hög om det gick att lösa så att företagets verksamhet inte påverkades alltför negativt (förra året så tvingades de stänga ner verksamheten under hela sommaren). I veckan fick de besked från myndigheterna att de kan arbeta på området om de låter högen med schaktväggen vara. De har därför börjat lägga upp ”limpor” med jord som de ska kunna sortera under sommaren utan att störa svalornas häckning. Om nu bara svalorna kommer i år igen så tror jag att det kan bli en jättebra lösning.

 

Till sist några blandade bilder, en del på hundarna, två på mig i den utstyrsel jag hade när jag åkte in till Halmstad för ett möte på psykiatrin igår och lite annat smått och gott (i varje fall de fyra sista är klickbara).

(

Var vänlig följ och gilla: