Igår kom äntligen min beställda tobak fram men paketet strulade in i det sista. Jag trodde att tobaken skulle kommit redan i slutet på förra veckan så när den inte dykt upp här i onsdags mejlade jag Postnord och frågade om de visste när det skulle komma. Igår fick jag svar att paketet var klart för avhämtning – i Söndrum! Postnord i ett nötskal…. Jag åkte dit och hämtade paketet. Hade jag väntat på att de skulle kört det till Getinge så hade det väl tagit en vecka till.

Av de fyra sorters tobak som paketet innehöll så har jag provat tre stycken, jag beställde dem för att lägga i tobakskällaren. Den fjärde sorten, som innehåller cigarrblad, är en ny bekantskap som jag tänkte prova senare i kväll. Att tobaken innehåller cigarrblad betyder inte att den kommer att smaka eller lukta som en cigarr. Enligt dem som säger sig veta ger cigarrbladen en fyllig och gräddig nyans i tobakssmaken.

På förmiddagen idag fick vi en hel massa gjort. Hustrun och jag körde med Pirana och sen åkte jag och tioåringen till Mostorps gårdsbutik och köpte kött att grilla tills i kväll. På vägen hem körde vi inom cykelhandlaren i Getinge och tittade om han hade några lämpliga cyklar åt sonen. Det fanns ett par i rätt storlek men de var i fel prisklass så vi får leta vidare. En stund senare åkte jag, hustrun och 10-åringen in till Halmstad för att handla lite. Det blev besök på Team Sportia, Clas Ohlsson, Willy´s och Kupan innan vi kunde styra kosan hemåt. Vid det laget var jag redigt trött eftersom jag spänt mig ända sen jag satte mig i bilen för att åka till Mostorp. Det låter säkert fånigt men då stressade jag upp mig över att behöva fatta beslut som inte var förankrade hos resten av familjen – vilket grillkött skulle vi ha? Vilken cykel är prisvärd? Att sen lägga en massa butiksbesök på det blev lite väl mycket för mig och jag däckade nästan. När vi kom hem från Halmstad så la jag mig och sov sen två timmar (hade mycket väl kunnat bli nån timme till).

Var vänlig följ och gilla: