Vi planerar att renovera köket under hösten, egentligen inte att renovera det utan istället bygga ett nytt i ett annat rum (det gamla köket blir kontor/hobbyrum). Min fru är den som samordnar och driver Angest_i_kubik_4_aprojektet, kollar olika lösningar, priser m.m., jag är med på Ekar_blivande skivor_atåget men är mer av en passagerare.

För några veckor sedan så kläckte min fru idén att vi skulle såga upp lite av den ek vi har liggandes (och som ger mig dåligt samvete där den bara ligger) och använda som bänkskivor. Hustrun lokaliserade en som kunde såga eken men när han var här och tittade på virket så sa han att det spruckit för mycket, det dög bara att elda med. Hustrun och han gick dock en sväng i skogen och hittade växande ekar som skulle bli utmärkta bänkskivor (t.ex. trädet på snedden i bilden till höger). Just nu väntar vi därför på att det ska komma hit en kille och ta ner den ek vi behöver, de träden stod lite lurigt till och jag vill därför inte ge mig på dem. Inför fällningen var hustrun och jag idag och rekade lite i skogen, det resulterade snabbt i en massa ångest hos mig, jag får panik när jag ser hur snabbt slyn tar över. Vi gjorde en stor insats i vintras men det finns massvis kvar att göra.

fol_20150712_1_aI eftermiddags har vi varit och hälsat på hos några kompisar som blev med föl för några veckor sen. Fölet var otroligt gulligt! Vi var in i deras stall en stund och lukten därinne fick mig att börja längta efter att få stallet fullt med hästar igen. Jag hoppas verkligen att vi får tag på nån som vill hyra in sig hos oss i höst. Gården är inte komplett utan hästar i stallet (och gärna några får i fårhuset också).fol_20150712_2_a

Var vänlig följ och gilla: