Jag köpte en solhatt på Emmaus för nån vecka sen men den hade lite för stora brätten, hatten blev lite som en slokhatt.solhatt_stor_a Jag hade lagt den i högen med saker som skulle skänkas bort när det slog mig att jag ju kunde klippa av en del av brättet. Sagt och gjort, brättena är klippta och zigzaggade och plötsligt har jag en helt användbar solhatt.solhatt_liten_a

Gårdagens filmade utsikt från ungarnas rum finns nu på YouTube . Produktionen är lika nyskapande som alla de andra filmklippen jag lagt ut. 🙂

folkmassa_aI dag åkte hustrun, jag och åttaåring in till Halmstad och trängdes med folk. Det är nåt som jag vanligtvis undviker, trängas med folk alltså, idag följde jag dock med till den internationella matmässa som slagit sig ner på Stora Torg. Det var väldigt mycket olika mat och ännu mer folk. Kulinariskt slutade det med att familjen åt mat från tre olika kontinenter. Jag åt en steak sandwichdiner_20150711_a (faktiskt med en rejäl skiva stek på) från USA, hustrun åt gyros (Grekland) och sonen smällde i sig en känguruburgare. Vi avslutade besöket i Halmstad med att titta på lite gatuteater, fast jag tittade nästan mer på sonenglass_gatuteater_a och hur han åt glass och tittade på teatern. Ibland verkade han glömma bort att äta sin glass.

I eftermiddags sydde jag om linnebyxorna jag köpt på Emmaus till shorts. Jag tycker de johan_shorts_uppkladd_ablev riktigt snygga, kände mig faktiskt lite uppklädd i dem. Det var därför som jag bredde på med randsydda loafers (Alfred Sargent) och dessutom en rosa sommarskjorta nedstoppad i shortsen på fotot till höger. Solhatten är den som jag tefärgade i onsdags. Jag kommer förmodligen aldrig se ut så här igen, shorts och nedstoppade skjortor funkar inte för shorts_linne_beskurnamig men jag ville visa hela de nya shortsen på bilderna. Hade mina ben varit det minsta solbrända så hade det gjort att fotona sett betydligt bättre ut.

Dagens kvällsmål inmundigade familjen på Laxbutiken i Heberg. Det var visserligen bara jag som åt lax, grillad lax med ljummen vinägrettsås och stekt färskpotatis, laxbutiken_a(de övriga åt Ceasarsallad eller pannkakor) men alla var nöjda med maten. Väl hemma så plockade hustrun och åttaåringen fram plattan och spelade ”The lost ship”. Det är alldeles för klurigt för mig, jag blir superstressad av spel som påminner om att lägga pussel. lost_ship_plats_13_aMitt bidrag till deras spelande var att jag hjälpte dem att fuska genom att hitta en lösning på ett lurigt pussel på internet.

Trots att det varit en bra dag där jag gjort roliga saker, både ensam och tillsammans med familjen, så har kvällen varit jobbig. Den har varit fylld med alldeles för mycket hopplöshet och negativa tankar. Jag kan inte peka på nåt specifikt problem, jag känner mig bara mig oerhört förtvivlad och jag vet inte hur jag ska hantera den känslan. Jag har försökt att medicinera bort den men Theralen och Oxascand hjälper inte. Hopplöshet och förtvivlan kombinerat med medicin som inte hjälper är tyvärr en bra grogrund för desperata och mörka tankar. Tack och lov är min fru hemma så jag slipper vara ensam, det hade nog inte varit riktigt bra. Jag känner att det blir (ännu) en tidig kväll för mig trots att jag hade tänkt sitta upp lite länge för att hinna umgås med hustrun.

Var vänlig följ och gilla: