Det blev sommar igen, igår hade vi 27 grader varmt och strålande sol. Prognosen säger att solen och värmen ska bli kvar i morgon också men sen hotar den med regn och åska. Vi passade på och njöt av sommarvärmen i går när vi åkte och badade med några av hustruns jobbarkompisar. Min vana trogen avstod jag från bad men jag satt i varje fall på bryggan med benen i vattnet. Utöver att bada så ägnade de andra sig även åt att ”suppa”, d.v.s. paddla omkring på en uppblåsbar surfingbräda. På bilden syns hustrun och 10-åringen i full färd med det.

Betty var också med och hade en spännande dag eftersom hon fick träffa två andra hundar. Det händer inte särskilt ofta och hon var både nyfiken och reserverad. Betty tog efter mig och var inte särskilt intresserad av att bada, hon var i till magen men sen vände hon. Nån som däremot gillade vattnet var den snok vi såg simma omkring. Tyvärr tog jag inte med den riktiga kameran så ni får hålla till godo med det som mobilen kunde åstadkomma.

Dagens vackra väder har jag utnyttjat till att klippa gräset igen. Det var så långt sist jag klippte att det vek sig under åkgräsklipparen och därför blev klippningen rätt ojämn. När gräset torkat i eftermiddags, och jag plockat undan fallfrukten, gav jag mig därför ut med det grå tröskverket.

Några som kör tröskor på riktigt nu är bönderna häromkring som försöker skörda så mycket det går medan vi har bra väder. Skördetröskorna och halmpressarna har gått långt in på nätterna de senaste dagarna, ska det bli regn på onsdag igen så är det verkligen tid att bärga skörden nu. Jag måste säga att jag beundrar stresståligheten hos alla bönder, vädrets makter styr och ställer och de har bara att gilla läget.

Var vänlig följ och gilla: