Jag håller på att anlägga ett fult skägg. Jag har haft skägg ett tag men det är oftast ganska kortklippt. Just nu låter jag det dock växa. Det blir jävligt fult, glest och ovårdat men det är i terapisyfte.skagg_a

Ibland upptäcker jag beteenden som lindrar oro och ångest. Ett sånt beteende är att klia hål på skinnet på rygg och axlar. Sen kan jag hålla på att pilla bort de sårskorpor som bildas. Det gör lite ont men det har en lugnande effekt på mig. Det innebär dock en del blodfläckar på T-tröjor och lakan. Det känns inte som den optimala strategin för att motarbeta ångest. Det är där skägget kommer in. Jag har upptäckt att jag tycker det är lugnande att dra/fingra i skägget. Mer skägg känns mer. Jag vet inte vad det är som känns bra men det gör det. Det är enkelt att tillämpa och orsakar inte blodvite och extra tvätt så jag försöker justera mitt beteende. Jag får leva med ett fult skägg ett tag.

Det har varit möte på CLAVIS om kaféverksamheten. Det som hände i tisdags var ett missförstånd och vi som hjälpt till i kaféet tidigare är fortsatt välkomna att göra det. Jag gör ett nytt försök på tisdag så får vi se hur det känns.

I morse var jag hos tandläkaren. Det ska sättas en krona på den tand som rotfylldes innan jul. I väntan på bussen efter tandläkaren så gick jag till Emmaus. Man kan lita på dem. De rear alltid ut bra saker med jämna mellanrum. Idag blev det en vår-/sommar kavaj från Oscar Jacobsson.dekonstr_kavaj_a Den är ”dekonstruerad”, d.v.s. den har nästan inget mellanlägg eller foder.dekonstr_kavaj_2_a Av modebloggarna jag läser så har jag förstått att ingen under 40 frivilligt blir sedd med en kavaj som inte är dekonstruerad. Enligt anhängarna ger en dekonstruerad kavaj en “mjukare och naturligare kavajsiluett”.

Kavajen är för liten för mig men jag hoppas kunna sälja den i Göteborg. Kan jag inte det så får jag sätta upp de 30 kronorna den kostade på välgörenhetskontot. Det blev några filmer också. Närmare bestämt fem stycken. Tre stycken Tin-Tin (vi kan ju säga att de är till barnen) och två filmer med Matt Damon.matt_damon_a Det är en skådespelare jag gillar (utöver George Clooney). Jag är löjligt svag för Matt Damons Bourne-filmer men jag gillar även ”Good Will Hunting”, ”The Departed”, ”Syriana” och ”True Grit”.

Det slank även med en slips från Emmaus. Den ska klippas sönder och sys om till en bröstnäsduk.

Av nån anledning så blev eftermiddagen väldigt tung. Väldigt negativ. När jag kom hem vid lunchtid åt jag och tittade på en dokumentär om Susan Boyle. Man kunde ju ha hoppats att jag skulle ha inspirerats av ett sånt öde. Nix. Jag tror väl inte att det var Susan Boyles fel men jag var riktigt nere efter dokumentären. Jag testade att ringa min terapeut men hon hade gått för dagen. Det var fortfarande telefontid på mottagningen men jag ville inte ringa dit. Telefon och någon okänd är ingen bra kombination för mig. Jag gick ut i snön och blåsten istället och körde in lite ved. Jag blev lite piggare av det. Plockade in fem ägg från hönshuset också.

Var vänlig följ och gilla: