Äldsta pojken sköt luftgevär idag igen. Den här gången åkte bara han och jag, lillebror fick stanna hemma. Skyttet gick inte så bra till att börja med. Skottet satt spridda över hela tavlan. Inför sista omgången sa han till att förra gången hade han en skumgummiplatta under ena armbågen för att den skulle få lite stöd. Vi la dit en platta och så sköt han den här serien!maltavla_a En riktig prickskytt.

Jag gillar irländska namn. De heter så vackra saker på Irland. Aileen, Aoife, Brendan, Caitlin, Cathal, Ciara, Cillian, Deirdre, Diarmuid, Niamh, Proinsias, Roisin, Seamus, Siobhan, Saoirse m.m. För tydlighetens skull är kvinnonamnen kursiverade. I dag stötte jag på ett för mig nytt irländskt kvinnonamn: Aoibhinn Kvinnan i fråga heter dessutom Ní Shúilleabháin i efternamn. Aoibhinn Ní Shúilleabháin Blir det mer irländskt än så? Hur man uttalar det?

Aoibhinn

Ní Shúilleabháin

Jag har lyssnat en del på gospel under dagen. Det låter fantastiskt! När jag hör sån här musik kan jag bara beklaga att jag är ateist. Det hade varit fantastiskt att känna sån tro och förtröstan.

Down by the riverside

When the saints go marching in

 

Var vänlig följ och gilla: