Det har blåst rejält här sen i går kväll vilket påverkat dagens hundpromenader. Jag har inte vågat mig in i skogen på grund av risken att få träd eller grenar i skallen och jag har också undvikit den vanliga promenaden på fälten – för blåsigt helt enkelt. Dagens hundpromenader har därför förlagts till Riddarlyckan, den enda av våra hagar som ligger i lä med dagens vindriktning. Jag tror inte hundarna brytt sig särskilt mycket, det har varit full fart på dem.

Som tidigare rapporterats så var jag och hustrun och såg ”Banshees of Inisherin” i lördags. Det var en fantastisk film med vissa faktafel men de spelar ingen roll, accepterar man de förutsättningar som ges i filmen så är den verkligen kanon. Den var lite som en antik tragedi men med en rejäl dos svart irländsk humor.

Till bion var jag klädd i irländsk tweed (d.v.s. Donegal-tweed). Jag har inte så mycket av den varan, det vara bara kepsen och västen som var irländska. Kavajen är dock sydd i Harris-tweed från Skottland. Det är en fantastiskt fin tweed som bara har ett fel, den är inte från Irland…

Idag var jag hos tandläkaren i Halmstad och det besöket gick bra, inga hål. Till tandläkaren hade jag också blandat tweederna – kavajen och hatten var gjorda på skotsk men västen var densamma som i lördags och således irländsk.

De två utstyrslarna belyser flaskhalsen i mina försök att klä mig med stil – jag har brist på snygga västar. Jag har massvis med västar men det är bara ett fåtal av dem som jag känner mig bekväm i (p.g.a. storleken, snittet eller färgen). Snygga västar i min storlek är riktigt svåra att hitta i secondhand-butikerna i Halmstad så västarna återkommer oftare utstyrslarna än vad kavajerna gör.

Igår provade 13-åringen på att såga motorsåg för första gången. Han har egna skyddsstövlar men han lånade mina sågarbyxor. Han verkade tycka att det var kul, men ganska jobbigt. Han får kapa ved ett tag innan han kan börja fälla träd.

Till sist en solnedgång fotograferad 17.15 – det går verkligen mot ljusare tider.

Var vänlig följ och gilla: