När jag idag skulle fortsätta gräsklippningen från igår så hoppade plötsligt drivremmen till klippaggregatet grasklippare_drivrem_5apå gräsklipparen av. Mycket irriterande. Det var enkelt att se var problemet låg men jag hade mycket besvär att få remmen på plats igen. Det finns säkert specialverktyg för att sätta tillbaka drivremmar men nåt sånt verktyg hade jag inte till hands. Jag är dock begåvad med rätt stor envishet och ett rikt förråd av svordomar så till slut fick jag dit remmen igen.

Det kändes riktigt bra att få remmen på plats. Jag betraktar mig själv som både oteknisk och ohändig och när jag då lyckas med ett ”mekaniskt ingrepp” så känns det riktigt bra. Det kan låta fånigt och könsstereotypt men det stärker min manliga självkänsla.

Bortsett från avhoppade drivremmar så har dagens stora händelse varit att sexåringen har gjort sin sista dag på dagis. Nu ska han vara ledig några veckor och sen börjar skolan i form av Förskoleklass. grindoppning_dagis_aHan har blivet en stor kille nu och stora killar klarar av att öppna grinden på dagis.

Sexåringen och jag är ensamma hemma i helgen eftersom min fru är iväg och hämtar åttaåringen hos mormor och morfar. Jag tror att vi kommer reda oss riktigt bra. Just nu njuter vi mest av det fina vädret och väntar på att regnet de varnar för ska dra in.

Var vänlig följ och gilla: