När jag skriver det här så är jag duktigt trött. Jag sov dåligt i natt och så har jag varit en del i farten. När jag inte kunde somna i natt så låg jag och funderade över resan till Dublin, bara några dagar kvar nu, funderar både över kläder och över saker jag vill visa för sonen. Klädmässigt så är jag inte riktigt säker på att det är så smart att resa i en grön linne/bomullskostym. Nåt annat är förmodligen mer praktiskt. Vad det mer praktiska består av påverkas ju av vädret och den senaste prognosen tyder på typiskt Irländskt väder – alla årstiderna samma dag

 

Igår var jag inne i Halmstad och hämtade mina gröna läderskor som fått en ny sula (ska ha dem till Dublin). När jag skulle betala för sulningen så visade det sig att skomakaren bara tar kontanter eller Swish – jag hade ingendera. Jag sa att jag strax skulle hämta upp 17-åringen och att vi skulle komma tillbaka så att han skulle kunna Swisha. Skomakaren sa då att vi kunde swisha från bilen, vi behövde inte komma tillbaka. Det var schysst av honom tycker jag! Jag växlade också till mig lite Euro att ha med som kontanter, betalningssystemet på Irland är inte riktigt lika digitaliserat som här.

 

Efter skomakaren så besökte jag tre olika secondhandaffärer, huvudsakligen på jakt efter chinos till 15-åringen. Det resulterade i fyra olika par, alla utom ett i behov av fållning. I morse fållade jag ett av paren, Dockers – samma märke som mina första chinos, införskaffade i Uppsala cirka 1993. Igår köpte jag dock ett par byxor till mig själv, ett par rejäla mollskinnsbyxor av ett märke jag aldrig hört talas om, Ganton country sports. Googlar man märket så framgår att det finns en hel del plagg till salu på diverse ställen som Sellpy, Ebay och liknande etablissemang. Det ska också ha funnits en svensk webbbutik (registrerad 2015) som sålde enbart det här märket men den verkar att ha upphört. Under googlandet har jag lärt mig att Ganton är en by i norra Yorkshire (200-250 innevånare, en pub ”The Ganton Greyhound”).

 

Jag ville använda mina nya byxor idag så i morse plockade jag ihop en utstyrsel byggd på dem. Initialt tänkte jag ha en beige/gul-kavaj till men jag insåg snabbt att tweed skulle passa bättre (skulle dessutom bli tweedväder idag). Efter lite provande hittade jag rätt kavaj, en blå sak från Irländska Magee1866. Jag kombinerade den med en röd väst plus tillika röd slips. Jag kollade i spegeln flera gånger och tyckte det så bra ut så jag gick ut och fotade mig. När jag senare tittade på bilderna så insåg jag att det var för lite liv i utstyrseln, det röda till trots.Ytterligare ändringar gjordes och plötsligt såg utstyrseln ut så här. Kepsen, i båda uppsättningarna, är från irländska Hanna hats. Ganska stor skillnad.

Femtonåringen gjorde sista dagen i årskurs åtta idag. Han var väldigt snyggt klädd till avslutningen, valde att ha kavaj helt på eget bevåg. Hustrun och jag hade bara sagt att chinos och en skjorta vore trevligt. Kavaj och näsduk fixade han själv.”Våra” kvigor har betat på nån annans mark i en vecka men nu är de tillbaka, skönt att ha dem här igen.Jag fotar ju mycket fåglar, oftast är det samma sorter men i går såg jag en som jag inte ser ofta, svartvit flugsnappare. Den var inte hos oss utan hos grannen med sportkanalerna. Jag har inte sett den där förut så det är kul om den flyttat hit i år. Den var skygg så fotot blev inte bra men jag känner mig trygg med artbestämningen.

Var vänlig följ och gilla: