Det var ju EU-val i går och för första gången i mitt liv röstade jag inte, jag lät 17-åringen få min röst istället…… Det jag menar är att han fick bestämma vilken valsedel jag stoppade i kuvertet, det var inte den jag hade valt men det var en från samma ”lag”. Orsaken till att jag gav bort min röst var att jag i går morse generade sonen genom att göra nåt som han absolut inte ville att jag skulle göra, men som behövde göras. En vuxen (i min ålder) hade betett sig illa mot sonen (inget fysiskt) och jag såg till att han bad om ursäkt för det.

 

När jag besökte den vuxne så hade jag en klädstrategi, istället för mina ”hemmakläder”, som är ganska avslappnade, körde jag min lite mer formella stil med kavaj, slips etc. Min upplevelse är att folk i gemen lyssnar mer till en om man är prydlig och välklädd. Jag vet inte om min teori stämde, eller om personen insett att han varit en idiot, men han var mycket samarbetsvillig. Hade han inte varit det så hade jag sett till att han blivit det, mina barn jävlas man inte med….. Nedan syns kläderna jag bar vid tillfället (samt även när jag lämnade in sonens röst lite senare).När jag körde hem från vallokalen så såg jag en tornfalk som ryttlade så jag parkerade bilen i vägkanten och vevade ner rutan, lyckades ta hyfsade bilder, inte jättebra men helt ok.På eftermiddagen skjutsade jag in 17-åringen till Halmstad, han skulle hänga med en kompis och bland annat kika på studenterna som anlände till studentbalen på Hotell Tylösand (det här med studentbal har uppenbarligen exploderat sen min tid, mycket större, och dyrare nu än då). Jag tyckte hans utstyrsel för tillfället var väldigt häftig – kostymbyxor från Brooks Brothers (ett av mina gamla par som jag lagt upp åt honom), flanellskjorta och jeansjacka.Dublinresan närmar sig och jag är ganska stressad över den, idag glömde jag en kasse med matvaror på Konsum när jag handlade för att jag var disträ och tänkte på Irland. Väl hemma igen insåg jag miss misstag och körde tillbaka till byn och hämtade grejorna (som personalen ställt i kylen).

 

Jag har börjat planera packningen och försöka se hur mycket jag får plats med i en väska för handbagage (vi kör utan in-checkat bagage). Jag vill ju få med så många olika utstyrslar som möjligt men jag vill ju också ha plats kvar om jag skulle råka köpa nåt där. Det blir knappast helt nya grejor i så fall men jag skulle vilja hinna inom några secondhandbutiker i Dublin. Har frågat 15-åringen och han säger att det är okej med honom. Vi har inte jättemycket tid till vår förfogande och en stor del av lördagen och hela söndagen är redan uppbokade så vi får se om vi lyckas klämma in det.

 

Till sist dagens utstyrsel och en skitsnygg moped som stod parkerad vid Konsum i Getinge i lördags. Jag pratade med ägaren och det är en Suzuki från 1967. Den övre bilden är ju en ninja från 1969….

Var vänlig följ och gilla: