Vid frukostkaffet i morse så funderade jag lite över dagens blogginlägg, med min nuvarande frekvens på ett inlägg varannan dag så var det dags att bearbeta tangentbordet under dagen men jag kände inte att jag hade nåt att skriva om. Tyvärr fick jag det ganska omgående.

Jag tittar till fåren en gång om dagen och i går så gjorde jag det under sen eftermiddag och då var alla pigga och alerta. Efter morgonkaffet så hade jag ett ärende till Slöinge och på väg tillbaka så såg jag på håll att fåren stod vid grinden, så jag skulle kunna köra förbi och titta till dem utan att kliva ur bilen. Då skulle ju dagens tillsyn vara avklarad geschwint, sagt och gjort, jag körde ner till fåren men jag fick bara ihop det till sex tackor och sju lamm.

Ett lamm fattades. Jag gick runt i hagen och letade och hittade efter en stund ett lamm liggandes på sidan, levande men alldeles stelt och utsträckt, nästan som en planka. Det första jag tänkte när jag såg lammet var ”stelkramp” men av nån anledning så kändes det som en ovanlig sjukdom som inte skulle drabba våra djur. Jag ringde i varje fall Distriktsveterinärerna och de var snabbt på plats. Tyvärr visade det sig att min första aning var rätt, lammet hade fått stelkramp och den var så långt gången att det inte fanns nåt annat att göra än att avliva djuret och ringa Svensk Lantbrukstjänst för att beställa kadaverhämtning. Himla trist när det gått så bra med lammen i år.

Det var ju dock en himla tur att vi märkte alla lammen innan vi flyttade dem till den nuvarande hagen. Det besparade mig en diskussion med veterinären om vilket av lammen som blev avlivat. Jag kan dock inte ta åt mig äran för märkningen eftersom jag röstade för att vi skulle göra det senare. Hon med utslagsrösten röstade dock ner mig och det var ju för väl!

Avlivningen av lammet la sordin på stämningen idag, jag hade planer på att ta mig till Biskopstorp och springa lite (var där i går och blev sååå trött) men jag tappade den energin. Jag knuffade runt dammsugaren på ovanvåningen en stund men annars har det inte blivit mycket gjort här. E.on bjöd dock på ett överraskande strömavbrott och ett irriterande besked. Vid 12-tiden knackade de på dörren och meddelade att de någon gång mellan 13-13.30 bryter strömmen i två och en halv timme för att koppla på oss på den nylagda markledningen. Vid halv fyra tiden så gick jag ut till stolpen där de jobbade och kollade med dem hur det gick. Det gick väldigt dåligt eftersom gräventreprenörerna som grävde upp gräsmattan förra veckan lagt ner fel sorts kabel. Grävningen på vår tomt måste därför göras om och när den är klar och rätt kabel är på plats så kan vi bli påkopplade på markledningarna. Suck…

Till sist ett foto som jag är himla nöjd med. Jag tog det för några dagar sen och har redan lagt ut det på Facebook men jag vill visa det lite till. Klicka på fotot så blir det större.

Var vänlig följ och gilla: