Igår så ställde de som har hästarna här hit en väldigt fin och gammal vagn (ca 1910), de kör bröllop och andra liknande aktiviteter med den. Att ha en sån vagn på logen fick fantasin att börja skena hos mig så nu har jag spelat in två videosar med vagnen i fokus. Filmerna finns inte på YouTube än (finns på Instagram och FB) så jag kan inte länka dem men här är två foton. Första filmen är bara ”Feel-good” medan den andra försöker ta upp modeindustrins påverkan på människor och miljö.Jag ska lugna mig med vagnsfilmerna nu men jag hade väldigt roligt när jag spelade in dem – roligt är bra!

 

Igår morse så var en igelkott igång i trädgården när jag gick med Sigge. Jag lyckades komma ganska nära utan att skrämma den.Jag vet inte om det hände så mycket mer i går – vagnen och igelkotten…? Jag sågade och högg ved också men utöver det gjorde jag nog inte mycket. Hustrun har åkt till sina föräldrar så det är bara jag och killarna hemma och vi tog det tämligen lugnt. Just det – killarna lavade ved! De ligger efter med lavandet så de har en hel del att göra på den fronten framöver.

 

När killarna skulle ut och lava i förmiddags så hängde det par arbetsbyxor jag köpt åt dem oanvänt så jag sa till. Sjuttonåringen lyssnade och satte på sig brallorna, som både passade och var snygga. Han brukar ha en av mina fula träningskepsar när han lavar men jag tyckte han skulle låna en av mina snyggare kepsar i stället. Han gjorde så och det såg mycket bättre ut. Han kommenterade det hela med ”Det spelar ju ingen roll, det är ju ingen som ser mig”. Jag var tvungen att tillrättavisa honom – vi klär oss inte för att andra ska tycka vi ser bra ut. Vi klär oss för att vi ska tycka vi ser bra ut, och känna oss bekväma i oss själva. Jag vet inte om han tog det till sig, hoppas det.

 

När jag gick med Sigge i eftermiddags så trodde jag ett tag att en grannes bil börjat brinna. På håll såg det så ut men när jag kom närmare så såg jag att det var ett hyfsat stort avstånd mellan bil och brand. Fick aldrig klart för mig vad det var som brann.

 

Jag lyssnar mycket på podden ”Garmology – about clothes and stuff” nu och den har lärt mig mycket om klädindustrin och dess påverkan på människor och miljö. Podden har dock också lärt mig om andra saker, t.ex. jeans/denim och dess olika kvalitéer. Jag har insett att var ett par av Levi´s (det jeansmärke jag föredrar) är tillverkade är väldigt viktigt för de riktiga kännarna. Jag tittade efter i mina fyra par Levi´s och ett par är tillverkade i Pakistan (dåligt) medan de andra tre är gjorda i Polen, Storbritannien och USA. Åtminstone de senare två är bra tillverkningsländer för Levi´s. Jeansproduktionen för Levi´s i Storbritannien upphörde för 20 år så det paret har några år på nacken. USA-paret är gjort i ett riktigt tungt och kraftigt tyg så jag tror att det också är gammalt.

 

Till sist ett foto för att visa att syrenen börjat blomma!

Var vänlig följ och gilla: