Igår morse så väcktes jag abrupt när Sigge började skälla på ett rådjur han såg genom fönstret. Rådjuret stod inte på gårdsplan utan gick i hagen som ligger på andra sidan vägen som passerar gården. Det är dock tillräckligt nära för att Sigge ska reagera.

 

Jag kunde inte somna om efter uppvaknandet så jag gick en sväng i hagarna och det blev en fantastisk upplevelse – en ljuvlig vårmorgon.Planen är att 17-åringen ska sommarjobba på vägkrogen som ligger på Susedalens rastplats strax norr om byn (den ligger fantastiskt vackert) och igår var han där och provade på jobbet. Han sa att allt gått bra förutom att han haft vissa kommunikationsproblem med en dansk – tills dansken började prata engelska. Jag är som sonen, begriper inte ett ord danska.

 

Jag skjutsade dit sonen men han cyklade hem. När vi kom dit var det ett gäng Corvette-ägare som tagit en paus. Det var mest nyare modeller men där fanns dock en snygg äldre Corvette också, från 1965.När jag körde hem så såg jag först en stork och sen ett gäng tranor flyga förbi. Jag stannade dessutom till och fotade kalvar så det blev en produktiv resa för mig.Igår kväll hade jag väldiga myrkrypningar i benen när jag skulle sätta mig med kvällspipan. Det var så illa att jag inte kunde sitta ner utan jag fick hålla mig i rörelse för att inte bli knäpp av krypningarna. Efter 45 minuter gav det med sig och då kunde jag sätta mig och avsluta pipan. Medan jag gick omkring så såg jag två igelkottar – vi har en som håller till på framsidan (bor på logen) och en som håller till på baksidan (bor i pannrummet).

 

I eftermiddags var jag hos grannen och tittade på fotboll och fikade igen. Det var trevligt, bortsett ifrån att Hammarby vann – jag håller alltid på Bajens motståndare. Efteråt gick jag en sväng i vår fina hage och tittade på ekarna som är mitt i lövsprickningen.

Var vänlig följ och gilla: