Idag har varit ännu en av mina lediga men stressiga dagar. I dag så beror stressen bara delvis på att jag planerat in för mycket, en del saker berodde på sånt jag inte kunde påverka.johan_tander_pipa_200

Saker jag kunde påverka var att jag inte behövt planera in både en lugn förmiddag med pipan och tidningen, löpning och vedhuggning samma dag. Nu hann jag med alla tre men det resulterade i att ved_kluven_20170201jag behövde ta Theralen efteråt och det var inte riktigt tanken. Det är dock skönt att se att jag börjar få ihop lite nyklyvd ved, det går långsamt men det går framåt.

Saker jag inte kunde påverka var att biljäveln strular igen och att Pirana gick igenom ett staket, två pirana_godselstangånger dessutom. Vi har fått igång bilen igen, det var en dålig kombination att köra många korta sträckor med den och sen låta den stå i nollgradigt väder i flera dar. Pirana gick in i ytan där gödselplattan bakom fårhuset finns, det växer lite mer där än i hagen. Hon gjorde det en gång under dan men när jag skulle hämta henne vid 19-tiden så stod hon där igen. Det var relativt oproblematiskt att få ut henne i dagsljus, även om hon ryggade lite för staketet men i mörkret så var det lite cirkus. Det gick dock till slut. När jag lagade staketet så kände jag att strömmen gick runt så det är inte det faktum att staketet är strömlöst som gjorde att hon gick igenom. Det känns hopplöst att stängsla för en häst som inte bryr sig om strömmen. Fast lite måste hon ju ändå bry sig eftersom hon var rädd för tråden när jag tog ut henne.

Jag har tagit det lugnt med pipmakeriet den senaste månaden men nu är jag på gång att göra någrapipamnen_mot_tobak igen. Det finns en kille i norra England som gör sin egen piptobak, han odlar den inte men köper hela tobaksblad som han blandar och lägger i press och får på så sätt s.k. plugg-tobak. Han har lovat mig lite av den tobak han ska göra i vår så jag måste göra några pipor så att jag har nåt att byta med.

Var vänlig följ och gilla: