Igår sken solen här men i mitt huvud låg den kemiska dimman väldigt tät. Natten till igår kunde jag inte somna och efter ett tag så fick jag panikångest över att timmarna gick och jag inte sov så jag tog min lugnande medicin. Jag tog inte mer än jag brukar men av nån anledning så tog den mer än den brukar för igår var jag utslagen större delen av dagen. Jag kom visserligen upp vid sju och tog ut hundarna en snabbis men sen la jag mig igen. Vid nio så släpade jag mig ur sängen och gick en kort hundpromenad och tände i pannan innan jag la mig och sov igen. Nästa gång jag vaknade var klockan 13 och efter det sov jag inget mer men jag var väldigt, väldigt seg hela dagen.

 

Segheten till trots så uträttade jag några ärenden. Jag var bland annat på bibblan i Getinge och när jag parkerade bilen där så slogs jag av att alla utom jag körde in i parkeringsrutan medan jag backade in. Jag förstår inte varför folk kör in i rutan (annat än när de handlar och ska lasta saker i bagaget) för då måste man ju backa ut där folk går och trafiken passerar. Sannolikheten att backa på nåt är ju mycket mindre om man backar in i rutan, där brukar inte folk eller andra bilar uppehålla sig.

 

Jag har backat in i parkeringsrutor större delen av mitt körkortsliv och jag tror att jag har min far att tacka för det. Eller rättare sagt det faktum att när jag precis tagit körkort så hade han en parkeringsplats längst inne i hörnet på ett P-hus och det var jävligt bökigt att köra in och backa ut ur den rutan. Gjorde man tvärtom, backade in och körde ut, gick det mycket smidigare.

 

Under gårdagseftermiddagen så kompenserade jag morgonens korta hundpromenad med två lite längre svängar med hundarna. Det var tydligt att de inte led av nån mental dimma för de sprang och busade i solskenet. Det är lite kul att se Sigge när han busar för hårt med Betty och hon blir förbannad på riktigt – han ser alltid så förvånad ut. Ibland när han busar så ser han bara fånig ut, i varje fall när jag fryser ett ögonblick i ett foto (bilderna är klickbara). När jag går med hundarna så har jag med en pipleksak åt Sigge. Den fångar hans uppmärksamhet på ett väldigt effektivt sätt när han är på väg att hitta på nåt bus, t.ex. smita under stänget in till grannen.

Idag skiner inte solen men det är ganska ljust ute ändå – snön lyser upp. Det har kommit rätt mycket snö (med hallandsmått mätt), jag tycker att det är väldigt onödigt med snö nu men hundarna gillar den. Snön orsakade en del kaos i trafiken, lastbilar körde fast i Getinge, och all busstrafik i länet ställdes in ett tag.

 

Till sist några överblivna bilder från de senaste dagarna. På den sista bilden har jag en tweedväst jag köpte på Erikshjälpen förra veckan. Med en hagelbössa så hade jag platsat på vilken fasanjakt som helst.

Var vänlig följ och gilla: