Natten till igår satte jag tyvärr nytt personligt rekord i att inte kunna somna – jag slocknade först vid 04.45 (brutala myrkrypningar och ryckningar i benen hela natten). Gårdagen blev med andra ord rätt tung men efter att ha sovit lite på förmiddagen så lyckades jag genomföra mina vanliga rutiner, jag sprang till och med en sväng.

När jag inte kunde sova under natten så ägnade jag mig bland annat åt att googla runt och leta info om problem med myrkrypningar och ryckningar efter att man slutat med Zolpidem. Jag har gjort det förut utan att hitta nåt bra men tidigt onsdag morgon hittade jag faktiskt en text på Wikipedia av alla ställen. Klicka på bilden så blir den läsbar.

 

På Wikipedia stod att besvären kan fortgå i åratal men att de försvinner så småningom. Frågan är bara om jag orkar kämpa tills skiten ger sig eller om jag ger mig först. Där stod inget om min universalmedicin mot sömnlösheten – glass… Jag har faktiskt minskat min nattliga glasskonsumtion de senaste veckorna trots att jag fortfarande har mycket sömnproblem. Det jag gjort är att jag börjat betrakta glassätandet som ett missbruk och därför inte köpt mer glass när den jag hade tagit slut. Missbrukare ska inte ha sin drog hemma, då blir det skitsvårt att inte ta den. Vi har dock haft en del sorbet i frysen och jag har nallat på den ibland. Onsdag morgon var jag på väg att ta en av de sista burkarna, jag tog upp den ur frysen men när jag skulle börja äta så såg jag ”Bäst före-datumet” – november 2013. Jag slängde sorben, så desperat på fruset socker var jag inte. Förmodligen var den ätlig men jag ville inte chansa och bli magsjuk.

 

Vädret piggade upp i går, och idag, blå himmel och sol. Hundpromenaderna blev en lisa för själen men fysiskt tyngre än vanligt eftersom det blev lite pulsande i snön. Hundarna har också kämpat med underlaget så Sigge har rejsat mindre än vanligt. När jag tog fram hans favoritleksak (en boll som piper) blev det dock full fart på honom. Snön fastnade i pälsen vid Bettys tassar så hon fick med jämna mellanrum stanna och bita bort snökockor.

Var vänlig följ och gilla: