Hustrun och jag har annonserat efter inackorderingshästar för att få sällskap till Pirana men intresset har varit mycket svalt så vi har börjat fundera på att köpa en shetlandsponny istället. Ekonomin är inte jättestabil nu men ska vi behålla Pirana så behöver hon få en kompis och det verkar hopplöst att få hit nån hyresgäst. Hustrun har tittat runt lite och har hittat en intressant kandidat, en shettis som har gått ponnytrav och som verkar ha ett bra psyke. Problemet är priset, och avståndet – han står i Västerås. Vi får se hur det går men jag har sagt till hustrun att jag önskar mig en ponny i 50-årspresent så om vi slår ihop de eventuella pengar hon tänkt lägga på en present med hästbudgeten så kanske det går att få ihop tillräckligt med kosing.

Apropå Pirana så var hustrun och jag ute med henne en sväng i förmiddags. Jag hade kameran med och fotade en stilstudie på både kusk och häst. Pirana låg på bra idag och var rejält svettig när vi kom tillbaka hem.Efter dagens träningspass kommer Pirana säkert att somna ovaggad i kväll. Själv kämpar jag på med mitt sovande – stressad att inte somna och så har jag mardrömmar varje natt. Jag har börjat ta melatonin, som är ett kroppseget sömnhormon, på kvällarna men än så länge gör det mig inte lugnare vid insomningen och mardrömmarna fortsätter att väcka mig på nätterna. Jag har inte ätit melatonin mer än en vecka så förhoppningsvis hjälper det så småningom. Nåt som hjälper mot oron när jag ska somna är ett lågskaligt självskadebeteende – jag pillar hål på huden på axlarna och överarmarna. Pillandet har definitivt en lugnade effekt på mig men det får lakanen att bli tämligen ofräscha. Trots att det fungerar så är väl pillandet egentligen ingen bra idé men jag orkar inte försöka bryta den ovanan just nu utan det får vänta tills jag mår bättre.

Var vänlig följ och gilla: