Jag var in till tandläkaren på min årliga undersökning i morse. Inga hål bara lite tandsten men trots det så blev det drygt 1100 spänn att betala. Det kändes väl häftigt, faktiskt så pass att jag började fundera på och ringa runt och se om det är billigare på annat håll.

Jag passade på att klä upp mig lite när jag åkte till tandläkaren, traditionell höstutstyrsel i tweed och manchester (novemberljuset gjorde tyvärr bilden aningen suddig). På fötterna hade jag ett par bootsliknande skor, det var faktiskt de som fick mig att våga gå vidare och köpa mina allra första boots. Jag köpte dagens skor på Emmaus för många år sen och kände mig ganska djärv i dem. Jag trivdes väldigt bra med att gå i nåt som lite liknade boots så när det ett tag senare dök upp ett par riktiga cowboystövlar på Myrorna så slog jag till (det här var i april 2014). Sen dess har jag använt boots ganska ofta men skorna som blev ingången till cowboystövlarnas förlovade värld har blivit ganska oanvända. I dag fick de i varje fall komma ut och lufta sig lite.

De som är vän med mig på Facebook har förhoppningsvis sett att jag lagt ut info om vår stundande lammslakt – den 26:e november är vi bokade på Öströö. Vi ska slakta åtta lamm i år och jag hoppas att vi lyckas sälja merparten av köttet eftersom vi inte har plats i frysen för mer än två lamm (det är väl ungefär vad vi äter på ett år). Hittills har vi beställningar på två lamm så är nån intresserad finns det fortfarande gott om kött kvar. Vill ni köpa lamm så kontakta mig via kontaktfunktionen här på bloggen.

När jag skrivit texten ovan, någon gång vid 14-tiden, så tänkte jag att dagens bloggtext var klar och det bara återstod lite bildredigerande. Innan jag gjorde det, och publicerade inlägget, så behövde jag dock gå ut och tända i pannan.

När jag gick mot pannrummet så såg jag att fåren var vid fårhuset så då passade jag på att kontrollräkna dem. Det visade sig att det fattades ett djur. Jag räknade om ett par gånger men det var fortfarande bara 14 får så jag gick runt hagarna ett varv för att se om jag kunde hitta fåret som var på rymmen. Ingen skymt av nåt djur på villovägar så jag gick tillbaka till fårhuset för att verkligen kolla att jag räknat rätt de sju-åtta gånger jag redan kontrollräknat. De var fjorton stycken precis som innan….

För att få nån ordning i oredan så gick jag in och ringde hustrun och med hjälp av henne och vår stalljournal sammanställde jag en lista på alla fåren, sju vuxna djur och åtta lamm, sen gick jag ut till fåren och prickade av vart och ett. Efter kollen mot listan kunde jag konstatera att det var ett bagglamm som saknades och då började jag misstänka att han smitit över till grannen för att försöka betäcka deras tackor. Jag traskade över fälten för att se efter och hittade mycket riktigt vårt förrymda bagglamm nästgårds. Jag sprang hem och hämtade tolvåringen, en hink med pellets, ett grimskaft och bilen för att få hem lammet igen. Efter lite lock, pock och brutal råstyrka så hade sonen och jag fångat in lammet och baxat in honom i hundburen, sen var det bara att köra hem.Jag har nu satt bagglammet, tillsammans med vårt andra bagglamm, i en box i stallet så att de inte ska kunna rymma till grannen igen. De får bli kvar i boxen tills det är dags för slakt.

Var vänlig följ och gilla: